Evelin Samueli eksperiment: ühe kuuga maratonivormi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusahunt Samuel tegeleb igapäevaselt terviseajakirja juhtimise ja kirjutamisega.
Suusahunt Samuel tegeleb igapäevaselt terviseajakirja juhtimise ja kirjutamisega. Foto: Mihkel Maripuu

Avalikkusele eelkõige lauljana tuntud Evelin Samuel on otsustanud hakata suusatajaks ja temast on saanud Tervis Plussi 10. Tartu Maratoni Naistesõidu esisuusataja ja patroon. Viimati ligi 20 aastat tagasi suusaradu vallutanud naine kavatseb end taas vormi ajada kõigest ühe kuuga.

Elu24 uuris naise tegemiste tagamaid.


Kuidas teil suusatamisega suhted muidu üldiselt on?

Suusatasin viimati kooliajal, siis mulle küll meeldis. Elasin keset loodust, nii, et suusatamine oli kohustuslik ja mõnus osa talvest. Hullem lugu oli kooli suusatundidega. Juhtus tihti, et ranitsa, suuskade ja klaverinootidega kilekotiga ei mahtunud ma hommikul bussile ja sain õpetajalt kõvasti riielda. Ning pärast hoopis suusatasin linnast koju tagasi, nii et vahepeal jõudis pimedaks minna.

Miks olite nõus patrooniks hakkama?

Tervislik eluviis ja sellega seonduv on minu jaoks ülioluline - enamus tervisehädadest, sealhulgas näiteks kuni 90% vähihaigustest, on alguse saanud just elustiilist ja keskkonnast. Nii et ma ei saanud kuidagi mitte nõustuda. Kui minuga koos tuleb suusatama kasvõi üks inimene rohkem, on see juba võit!

Mida selline uus kohustus teile nüüd kaasa toob?

Pigem on see võimalus kui kohustus. Olen ammu tahtnud taas suuski proovida, ent pole olnud sobivat hetke, lund, suuski, aega. Nüüd on.

Kas enda jaoks on eesmärgiks pigem naistesõidu läbimine või ka mingi kindel aeg?

Olen suuskadel esimest korda üle 20 aasta. Eesmärk on sõidunauding.

Mis on selle juures teie suurim hirm?

Pelgan enim seda, et pole füüsiliselt nii vormis kui kooliajal - mälestus suusatamisest on mõnus, kuid reaalsus võib täna olla hoopis teine. Samas ei tohiks naistesõidu 16 km distants iseenesest olla ülejõukäiv.

Milliseid spordialasid teile veel väga teha meeldib.

Olen kõva kõndija, lapsevankriga, keppidega, koeraga. Talvisel ajal käin kontimööda jõusaalis.

Kuidas laulmisega lood on?

Laulsin viimati avalikult 2009. a augustil Leigo Järvemuusikal koos Jäääärega. Tundsin juba mõnda aega, et minu elus on tähtsamaid ja põnevamaid asju kui lava. Samuti on privaatsusevajadus aastatega kasvanud. Kas oli põhjus laste sünnis või milleski muus, kuid oli ilmselt aeg edasi minna.

Kuidas lauljataril suusk libiseb ja lood kukkumistega on ning mitu kg kehakaalust kadunud, saab lugeda tema BLOGIST.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles