Uus kestvussari Baltic 1000 km race toimub esmakordselt 16.-18.juunil Pärnus!

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
16.-18. juuni 2016 toimub Pärnu Auto24 ringrajal Baltic Race 1000
16.-18. juuni 2016 toimub Pärnu Auto24 ringrajal Baltic Race 1000 Foto: Baltic Race

Uus kestvussari Baltic 1000 km race toimub esmakordselt 16.-18. juunil Pärnu Auto24auto24ringil, tuues võistlejaid, meeskondi ja pealtvaatajaid kohale üle kogu Euroopa. Tegu ei ole pelgalt võidusõiduga, mis on mõeldud ainult võistlejatele ja võidusõidufännidele. 

Foto: Baltic Race

Suvpealinn Pärnu pakub palju võimalusi kõigile. Tuntud staarid, rokkbändid, esinejad ja parimad meeskonnad Eestist, Lätist, Leedust, Soomest, Rootsist, Belgiast ja teistest riikidest teevad sündmusest suurima võidusõidufestivali Baltikumis.

Võistluse toimumispaigaks on 3,2 km pikkune Põhjamaade modernseim ringrada, auto24ring, mis rekonstrueeriti täielikult  2012. aastal ning vastab täna FIA Grade 4 tingimustele. Paljud võistlejad ja võistluste korraldajad on nimetanud rada parimaks ringrajaks Põhjamaades. Ringrajakompleksi kuulub muuhulgas 24 garaažiboksi võistlejatele ning VIP ala ja lounge erilistele külalistele.

auto24ring asub Pärnu linna ääres geograafiliste kordinaatidega 58°24’22” N, 24°27’8”E.

Raja pikkus 3,2 km; raja laius 12/14 m; garaažid 24; pit lane laius 12 m; paremkurvid 5, vasak-kurvid 10; paddock ca 20,000 m2

Vaata lisaks SIIT!

Foto: Baltic Race

Pärnu raja ajalugu

 Ajaloo mõistes saab Pärnu ringraja ajaloo jagada kaheks: enne aastat 2012 ja peale seda.

"Esimene võistlus Pärnu ringrajal sõideti ligi sada aastat tagasi. Algselt oli rada 6,1km pikk ning raja osana kasutati kolme rajaäärset teed, mis võistluste ajaks tavaliiklusele suleti,” rääkis raja tänane juht Andres Hall.

1989 aastal lühendati rada 3,6km peale, kuid endiselt kasutati rajas lõike, mis olid igapäevaselt tavaliiklusele avatud. Peale 2000. aastal toimunud rajauuendust jäi küll raja üldkasutatavaks lõiguks vaid 350 meetrine lõik maanteest, kuid raja pikkust lühendati 2,1 km peale.

Neli aastat tagasi pöörati Pärnu ringraja ajaloo seni kõige suurem lehekülg, kui rada sai lisaks uuele kattele ka seni puudunud võistluskeskuse ning suleti tavaliiklusele täielikult. 6 miljoni euro (pool sellest rahast tuli Euroopa Liidu fondidest) eest renoveeritud ringrada on 3,2km pikk ning selle 20 000 ruutmeetrine boksiala mahutab 23 meeskonda.

Kaasaja suurim võistlus

Endine ringrajasõitja ja auto24 ringi juht usub, et eelseisev Baltic 1000km võistlus saab olema kindlasti kaasajastatud Pärnu ringraja suurim võistlus.

“Seni on meil toimunud erinevate klasside võidusõite ja teste: F4, Porche Cup ja palju kohalike- ning välissarjade võistluseid.  Me pole küll enne nii suure osalejate arvu ja pealtvaatajaid kohale meelitava võistluse korraldamisega kokku puutunud, kuid oleme selleks väljakutseks valmis,” sõnas Andres Hall enne eelseisvat Baltikumi suurimat ringraja võistlust.

Korraldajad teevad juba ettevalmistusi, et nii rada, kui võistluskeskus suudaks omaltpoolt pakkuda kõik vajaliku, et võistlejate ja pealtvaatajate kohalolek meeldivaks elamuseks muuta. Hetke prognooside kohaselt on Baltic 1000km kolmele võistluspäevale oodata kuni 20 000 pealtvaatajat.

Baltic 1000km teine korraldaja Darius Grinbergas lubab, et pealtvaatajad näevad võistluse stardis meie regioonis väga unikaalseid ja kiireid võidusõidumasinaid.

“Me saame pea iga nädal mõnelt väga huvitavalt ja kiirelt meeskonnalt teateid, et nad soovivad meie võistlusel osaleda.  Maserati ja Mercedes-Benz SLS AMG GT3 masinatel osalevad meeskonnad on juba oma osalemise kinnitanud ja ma olen päris kindel, et stardirivis saab olema palju kiireid ja huvitavaid masinaid ning sõitjaid,” võttis Grinbergas võistlejatega seotud info kokku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles