57-aastane mees on jooksnud 10 000 päeval vähemalt kolm miili

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ameeriklane Lenworth «Kip» Williamson teab, mis tähendab pühendumine ja vastupidavus, kuna ta on 10 000 päeval jooksnud vähemalt kolm miili (4,83 kilomeetrit).

General Electric Co insener, praegu 57-aastane Williamson langetas 1. jaanuaril 1989 otsuse, et ta hakkab iga päev jooksmas käima  ja talle sai sellest lõpuks harjumus, edastab itemlive.com.

Ameeriklane üritas juba 1987 ja 1988 hakata igapäevaselt jooksma, kuid see ei õnnestunud. Siis sattus talle kätte artikkel, milles öeldi, et kui teha midagi 21 päeva järjest, siis saab sellest harjumus. Ta tegi katse läbi ja jooksmisest saigi talle igapäevane harjumus.

On neid, kellele ei meeldi halva ilmaga joosta, kuid Williamsoni puhul ei ole ilmal tähtsust, sest ta jookseb ka vihmaga.

«Lähtun kahest reeglist: jooksen iga päev vähemalt kolm miili ja ma ei otsi ettekäändeid, et mitte jooksma minna,» selgitas jooksja.

Nädalas läbib ameeriklane ka ühe pika jooksuteekonna, mis on  kuus kuni kaheksa miili (9,66 – 12,87 kilomeetrit). Kogu nädala jooksuteekonna pikkus võib ulatuda 48 kilomeetrini ja ühes kuus suudab ta läbida umbes 209 kilomeetrit.

Williamson ei jookse alati samal ajal, vahel läheb ta jooksma kella kahe ajal öösel, vahel aga kella 11.00 paiku.

Mees ei alustanud jooksmisega üleöö, vaid talle on alati jooksmine meeldinud, kuid varem ei tegelenud ta sellega regulaarselt. Nooremana olid tema lemmikdistantsid 800 ja 3000 meetrit, kuid ta suutis vajadusel olla ka sprinter.

Oma viimase maratoni, mis oli Bostoni maraton, läbis ta 1999. aastal. 

Williamsoni järgmine «verstapost» on 31. detsembril 2018, sest siis täitub 30 aastat igapäevast jooksmist. Ameeriklase teatel jätkab ta jooksmisega niikaua, kuni tervis ja jalad võimaldavad.

Pilti vaata siit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles