Endise lapsstaari šokeeriv pihtimus: Hollywoodi pedofiilid jagasid meid käest kätte

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Corey Feldman
Corey Feldman Foto: Vida Press

Endine lapsstaar Corey Feldman väidab, et teda ja teisi noori näitlejaid kasutati omal ajal Hollywoodis seksuaalselt ära.

Feldman räägib The Hollywood Reporterile antud intervjuus, kuidas teda pilastasid korduvalt täiskasvanud mehed ning jagasid noori staare käest kätte.

Feldmani sõnul vägistas produtsent tema parimat sõpra Corey Haimi, kui too oli kõigest 11-aastane. Haimist sai seejärel pikaaegne seksuaalvägivalla ohver, mis viis ta hiljem uimastite ja alkoholi küüsi. Haim võitles narkosõltuvusega terve elu, kuni ta 2010. aastal 38-aastaselt suri. Feldman süüdistab sõbra surmas mehi, kes teda ära kasutasid.

«Tema koges rohkem otsest vägivalda kui mina. Mina kogesin käperdamist mitme erineva käe läbi, kuid Corey elas üle otsese vägistamise,» meenutas Feldman. «Temaga juhtus see 11-aastaselt. Mu poeg on praegu sama vana ja mulle ei mahu pähe, et temaga võiks midagi sellist juhtuda. See hävitaks kogu tema olemuse.»

Feldmani sõnul teadsid filmitööstuses paljud, et need mehed kasutasid teda ja Haimi ära, kuid keegi ei tulnud poistele appi.

«See inimene ähvardab ja hirmutab, et inimesed vait oleksid. Kõik need mehed olid omavahel sõbrad,» seletas Feldman. 

«Küsi ükskõik kelle käest, kes lapsena meie gruppi kuulusid - nad jagasid meid omavahel käest kätte. Alison Arngrim sarjast «Väike maja preerias» ütles kunagi intervjuus: «Kõik teadsid, et kahte Coreyt lihtsalt anti üksteisele edasi.» Nagu see oleks midagi, mille üle stuudiotes nalja tehti. Ma ei räägi siin suurtest juhtivtöötajatest või režissööridest; ma vähemalt ei tea, et neist oleks keegi asjaga seotud olnud. Need, kes seda tegid, olid pressiesindajad ja teiniajakirjade fotograafid ja säärased.»

Corey Feldman ja Corey Haim 1988. aasta filmis «License to Drive». Foto:
Corey Feldman ja Corey Haim 1988. aasta filmis «License to Drive». Foto: Foto: Vida Press

Feldmani sõnul võeti sihtmärgiks kümne- kuni 16-aastaseid poisse. Ohvritega kohtuti auhinnagaladel, erapidudel ja heategevusüritustel. 

Feldman ütles, et kui ta oli 15-aastane, kuritarvitas teda mees, kelle palkas tema enda isa. Feldmani vanematel polnud sellest õrna aimugi.

Feldman ei avalda nende meeste nimesid, kes teda käperdasid ja Haimi vägistasid. Näitleja ütles, et ta teeks hea meelega meeste nimed avalikuks, kuid juriidilistel põhjustel peab ta suu kinni hoidma ja kuriteod on aegunud.

Feldman rõhutab ka, et laste seksuaalne väärkohtlemine pole Hollywoodist kuhugi kadunud.

«Nad võtavad väikeste lastega ühendust Twitteri ja Facebooki kaudu ning ütlevad: «Ma olen suur produtsent ja ma saan sind aidata!» Sotsiaalmeedia tõttu on meil juurdepääs kellele iganes. See on kasvav, mitte kahanev probleem.»

Feldman ütles, et talle on abiks olnud aastatepikkune teraapia ja tal oli väga raske jõuda punkti, kus tal on «suurepärane elukaaslane, laps, kena maja, auto ja karjäär.» 

Kõige raskem asi selle kõige juures oli hea sõbra kaotamine.

«Corey Haim oli mu parim sõber. Ma igatsen seda keemiat, ma igatsen oma parimat sõpra. Ta oli ainus inimene, kes suutis mind ohjeldamatult naerma ajada. Ta oli karismaatiline ja tema huumorimeel võrreldamatu,» meenutas Feldman.

Corey Haim 1987. aasta filmis «The Lost Boys». Foto: Scanpix
Corey Haim 1987. aasta filmis «The Lost Boys». Foto: Scanpix Foto: Personalities/©UPPA / TopFoto
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles