Eesti parimad baarmenid on Hirja Niit ja Georgi Voomets!

Elu24.ee peotoimkond
, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti parimad baarmenid on Hirja Niit ja Georgi Voomets!
Eesti parimad baarmenid on Hirja Niit ja Georgi Voomets! Foto: Külli Tedre

Kolmapäeval, 25.mail restoranis Dvigatel toimunud XXII Eesti Baarmenite Meistrivõistlustel võitis peavõidu Kalevi Jahtklubi Resto ja Venus Club´i osanik ja baaridaam Hirja Niit ning Vana Tallinn Flair showkategoorias tunnistati parimaks ööklubi Hollywood baarmen Georgi Voomets, kes sõidavad oktoobris Eestit esindama Baarmenite Maailmameistrivõistlustele Tokiosse, Jaapanis.

Foto: Külli Tedre

Klassikavoorus saavutas tihedas konkurentsis suurepärase hõbedase teise koha mullune parim noorvõistleja Brita Kikas Tartu ööklubist Maasikas, väärikale kolmandale kohale tuli mitmekordne Eesti meister Kristo Tomingas.

Foto: Külli Tedre

Showvoorus saavutas tubli teise koha ööklubi Amigo baarmen Raul Rosse ning kolmanda koha vääriline oli Marko Hade tuliuuest restoranist Korsten.

Foto: Külli Tedre

Parimaks noorbaarmeniks (vanuses kuni 24-a) tunnistati Merlyn Blumfeldt ööklubist Venus Club. Merlyn sai auhinnaks eksklusiivse maailmatasemel koolituse "IBA Elite Bartenders Course", mis toimub novembris Tallinnas.

Foto: Külli Tedre

Võistlusest võttis osa 31 Eesti tipp-baarmenit ja mitmed rahvusvaheliste baarmenite võistluste võitjat.

Eesti parima baarmeni väljaselgitamiseks hinnati võistlejate erialaseid teadmisi testis ning inspiratsiooni oma touch’iga Crafter’s Gin tooniku ja  Sour kategooria kokteilide valmistamisel ning esitlemisel.

Kuus finaali jõudnut said oma oskused tõeliselt proovile panna: piiratud aja jooksul tuli finalistidel alles lõppvoorus teada saadud komponentidest luua uus kokteiliretsept, kokteil valmistada, kaunistada ja seda ka inglise keeles žüriile esitleda.

Vana Tallinn Flair´is osales see aasta 7 showbaarmeni, kel oli kokteili valmistamiseks vaba kategooria, kohustusliku osana pidid nad kasutama Eesti Baarmenite Assotsiatsiooni (EBA) peasponsori Liviko tootevalikusse kuuluvat Vana Tallinna likööri.

Žürii koosnes parimatest sommeljeedest ja kokkadest ning kokteilimaailma asjatundjatest. 

Väliskülalistest olid kokteile hindamas Läti Baarmenite Föderatsiooni president Raitis Akerblums ning Soome Baarmenite Assotsiatsiooni president Jarkko Salonen, kes samuti tõid esile meie kokteilimeistrite loomingu suurepärast taset nii maitsete tasakaalustamisel kui kaunistuste valmistamisel. 

Eesti Baarmenite Meistrivõistlusi korraldab Eesti Baarmenite Assotsiatsioon (EBA), kuhu kuulub ligi 140 baarmeni ja baaridaami.

EBA loodi 1994. aastal ning on alates 1999. aastast Rahvusvahelise Baarmenite Assotsiatsiooni (IBA) täisliige. Baarmenite Maailmameistrivõistlust korraldab Rahvusvaheline Baarmenite Assotsiatsioon IBA (International Bartenders Association).

Hirja Niit võidukokteil:

Seabuckthorn Sour

Arsenitch Sandthorn 5 cl

St Germain 2 cl

Giffard Egg White 1 cl

värskelt pressitud laimimahl 2 cl

1 munavalge

Fee Brothers Plum Bitter 2 dash

KAUNISTUS: mandariin, laim, tüümian

Eesti Meistrivõistluste tulemused:

I koht: Hirja Niit – Kalevi Jahtklubi Resto/Venus Club

II koht: Brita Kikas – Ööklubi Maasikas

III koht: Kristo Tomingas – Butterfly Lounge

Viru Valge Flair tulemused:

I koht: Georgi Voomets – Hollywood

II koht: Raul Rosse – Amigo

III koht: Marko Hade – Restoran Korsten

Eriauhinnad:

Parim test – Marko Hade

Parim sour kokteil – Hihja Niit

Parim Gin Tonic – Karl Astok

Parim noor (kuni 24.a) – Merlyn Blumfeldt

Parim tehnika – Helger Aava

Parim blackbox – Kristo Tomingas

Publiku lemmik – Merlyn Blumfeldt

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles