Pildid: PEGIDA astus saksa jalgpallurite lapsepõlvefotosid kritiseerides ämbrisse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksmaal alguse saanud islami, moslemite ja põgenike vastane liikumine PEGIDA (Patriootilised Eurooplased Lääne Islami­seerumise Vastu) küsis, miks Kinder šokolaadidel on tumedanahaliste laste fotod.

Šokolaaditootja Ferrero tegi sel suvel Prantsusmaal toimuvaid Euroopa jalgpallimeistrivõistlusi silmas pidades eripartii populaarsest Kinder šokolaadist, edastab The Local.

Tavaliselt on neil šokolaadidel näha heledanahalis ja heledate juustega lapsi, kuid nüüd on sinna pandud Saksamaa kuulsate jalgpallurite lapsepõlvepilte.

Šokolaadidel on näha näiteks Türgi juurtega Ilkay Gündogani ja Ghana juurtega Jerome Boatengi, kes mõlemad on Saksa kodakondsusega. Samas on Kinder šokolaadil ka heledapealine, kuid Poola päritolu Lukas Podolski.

PEGIDA esindajad ei saanud aru, et tegemist on oma riigi kuulsate jalgpallurite lapsepõlvepiltidega.

«Kas tõesti lasti selliste fotodega šokolaadid müüki? Kas see on nali?» küsiti PEGIDA Facebooki lehel.

Üks kommenteerinutest küsis, kas ka teised riigid kasutavad saksa laste pilte maiustuste ja toiduainete pakenditel. Osa nõudis Kinder šokolaadide boikoteerimist.

Oli ka neid, kes lajatasid PEGIDAle tagasi teatades, et kui kõik väljapoolt tulev keelata ja piirid sulgeda, siis järgneb majanduskriis ja külatasemel jalgpall.

«Kui keegi Kinder šokolaadil olijatest lööb EMil värava, siis tuleb seda tähistada ja just Kinder šokolaadiga,» teatas veel üks kommenteerija.

PEGIDA esindajad tunnistasid lõpuks, et astusid ise ämbrisse, kuna ei saanud aru, et tegemist on jalgpallurite lapsepõlvefotodega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles