Kantselei vastab: mida arvab president Toomas Hendrik Ilves endast tehtud räpploost? (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves plaadiesitluspeol teatris NO99  01.04.2016
President Toomas Hendrik Ilves plaadiesitluspeol teatris NO99 01.04.2016 Foto: Viktor Burkivski

Räppar Abraham avaldas täna uue singli ja muusikavideo nimega «Toomas Hendrik», kus laulab Eesti riigipeast Toomas Hendrik Ilvesest. Mida arvab president sellisest teravast loost ise?

Vabariigi Presidendi Kantselei avalike suhete osakonna juhataja Piret Pert edastas Elu24-le president Ilvese arvamuse muusika ja võimu suhtest.

«Muusika, sealhulgas rokk- ja punkmuusika, on oma olemuselt suuresti vastand võimule,» ütles president Toomas Hendrik Ilves festivali Tallinn Music Week'i avakõnes.

Ilves nentis kõnes, et on igal aastal Tallinn Music Week'i avades rääkinud sellest, kuidas inimesed on isegi vabas maailmas sattunud muusikat tehes probleemidesse – olgu näiteks Elvis Presley, MC5, The Doors – ja kuidas suletud ühiskondades on olukord veelgi hullem.

«Rohkem paneb mind muretsema, kui asjad arenevad teises suunas, kui rokkmuusika pannakse nö riigi teenistusse,» ütles president Ilves. 

Loe pikemalt presidendi kõnest siit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles