Norras sai 12 aasta pikkuse vanglakaristuse 108 last seksuaalselt ära kasutanud õpetaja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eile langetas Norra Gjøviki ringkonnakohus 12 aasta pikkuse karistuse õpetajale, kes kasutas seksuaalselt ära 108 last.

Lisaks sai 50-aastane mees tähtajatu lastega töötamise ja tegelemise keelu, edastab The Local.

Õpetaja 108 ohvri seas moodustasid enamiku tüdrukud vanuses 9 – 15 eluaastat. Mees suhtles lastega internetis ning pani neid kaamera ees tegema nii mõndagi, mis nende vanusele ebasobiv oli.

Kohtus süüdi mõistetud õpetaja peab 102 ohvrile maksma kompensatsiooni, mis jääb 15 000 – 250 000 Norra krooni vahele.

Kuigi enamik laste vastu suunatud ärakasutamistest toimus internetis, oli ka kolm juhtumit, milles mees reaalselt ründas vägistamise eesmärgil kolme teismelist tüdrukut.

«Mehe rünnaku alla sattunud lastel tekkis mitmeid püshholoogilisi probleeme, mille tõttu nende elukvaliteet halvenes,» teatas kohtunik.

Norra meedia teatel oli selle mehe juhtum Norra kohtus käsitletud laset vastu suunatud seksuaalrünnakute juhtumitest kõige ulatuslikum.

Kohtus ilmnes, et mees otsis internetist alaealisi ohvreid, kehastudes nendevanuseks, olles kord poiss, kord tüdruk.

«Kui ta oli ohvritega loonud usaldussuhte, hakkas ta nendega manipuleerima. Jutuajamiste uurimine paljastas, et tegemist on julma, kalkuleeriva ja  agressiivse isikuga,» lausus kohtunik Lars Marcus Evensen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles