Paul McCartney: hakkasin pärast biitlite laialiminekut jooma

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul McCartney
Paul McCartney Foto: SCANPIX

Legendaarne laulja ja laulukirjutaja sir Paul McCartney avalikustas, et ta otsis pärast The Beatlesi laialiminekut 1970. aastal lohutust alkoholist.

McCartney langes bändi lagunemise tõttu masendusse ja kaalus muusikukarjääri lõpetamist.

«Olin tol ajal depressioonis. Kes ei oleks? Läksin lahku eluaegsetest sõpradest ja ma ei teadnud, kas üldse muusikaga jätkan. Hakkasin jooma. Alguses oli kõik väga tore, kuid ühtäkki polnud see enam nii lõbus. Tahtsin taas nullist alustada, nii et panin kokku bändi Wings,» meenutas muusik. 

Enne biitlite laialiminekut eiras ülejäänud bänd Pauli soove ja määras oma manageriks Allen Kleini, kes võttis endale suure osa bändi kasumist ja andis oma firmale õiguse avaldada USAs nende plaate.

Kleini mõju alt pääsemise nimel kaebas McCartney bändikaaslased kohtusse, mistõttu tekkisid tal lahkhelid John Lennoniga. McCartney on õnnelik, et tal õnnestus Lennoniga enne tema surma ära leppida.

«Pidin võitlema ja hakkasin võitlema bändikaaslastega, mis oli mu elu halvim otsus. Helistasin aeg-ajalt Johnile ja see käis umbes nii: «Jah, tee mis tahad!», «Noh, mida sa tahad?». Totter värk. See ajas mind närvi, mistõttu pildusime teineteise pihta tobedaid solvanguid. Tal oli tekkinud kerge Ameerika aktsent ja ma tögasin seda. Kuid me pidasime piisavalt kaua vastu ja muusika tõi meid taas kokku. Olen väga tänulik, et saime enne tema surma taas headeks sõpradeks, sest muidu oleks see kõik palju raskem olnud. Me saime hästi läbi ja me rääkisime tavalistest asjadest - lastest ja leiva küpsetamisest,» meenutas McCartney.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles