Queen ei kahetse koostööd Adam Lambertiga: me olime algusest peale temas kindlad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Queen ja Adam Lambert andsid intervjuu Ringvaatele
Queen ja Adam Lambert andsid intervjuu Ringvaatele Foto: ERR

«Ringvaate» reporter Kajar Kase tegi intervjuu Briti legendaarse rokkbändi Queen liikmete ja laulja Adam Lambertiga, kes esinevad juba 5. juunil suurejoonelise show'ga Tallinna lauluväljakul.

«On väga põnev, sest nagu Adam ütleb - meil pole mingeid reegleid. Queen võib ikka teha seda, mida iganes tahab. Meil on 

mõned head laulud ning võime kaks tundi inimestel meelt lahutada ja meil pole piire,» ütles kitarrist Brian May.

Queeni liikmete sõnul kaasneb kontserdiga ka suur lavashow, isegi suurem, kui omal ajal.

«Meile lihtsalt meeldib meie töö,» seletas trummar Roger Taylor, miks nad jätkuvalt kontserte annavad. «Teeme Brianiga seda juba aastaid. Brian teeb muidugi palju muid asju, kuid mina tegelen vaid rock'n'rolliga.»

«Oleme Rogeriga nii vanad sõbrad, lausa poisikesest peale. Uskumatu. See on privileeg, et veel koos mängida saame. Poole elust koostasime seda laulude pärandit ja nüüd saame seda jätkuvalt esitada. Ja hea, et meil on Adam. Meil on vaja erakordset solisti ja tema näol on see meil olemas. Nimetangi teda jumala kingituseks,» sõnas May.

Foto: KEVIN WINTER/AFP

«Need kutid mängivad nagu hullud! See on tõesti uskumatu. Kui kuulad kitarrikäike ja trummibreike, siis need on täpselt nagu originaalis. Lava peal mõtlen, et nagu plaadi pealt, äge! Nende oskused ja talent on täiesti selged,» seletas Lambert vaimustunult.

Lambert rõhutas, et erinevalt mõnedest tänapäeva artistidest teevad nad muusikat live'is ja ainuke hetk, kui heli tuleb lindi pealt, on siis, kui taustaekraanile ilmub varalahkunud Freddie Mercury.

Laulja tunnistas, et kui teda Queeni solistiks paluti, valdasid teda erinevad tunded.

«Esiteks läksin väga elevile ja olin omamoodi vapustatud. Oli veidi raske uskuda ka. Seejärel hakkas pikkamööda, aga kindlalt, tekkima hirm. Mõtlesin, et fännid löövad mu maha ja bändile ma niikuinii ei meeldi ja kas ma üldse selle muusikaga toime tulen... Esimesed paar kontserti olid ikka päris hirmutavad. Ma ei teadnud, mis välja tuleb. Aga see oli neli aastat tagasi,» rääkis Lambert.

Queeni vanad liikmed ei kahetse hetkekski Lambertiga koostöö tegemist.

«Me olime algusest peale temas kindlad. Olime tema esinemist näinud. Esimest korda kohtusime temaga «American Idoli» finaalis. Töötasime temaga koos ja leidsime, et edasigi oleks temaga lahe. Kohe see ei õnnestunud, sest Adamil oli siduv leping. Aga kui koostöövõimalus avanes, lendasime kohe peale. Tegime ühe esinemise Dublinis, tegime kolm laulu ning meie ja kõik teised ütlesid, et jah, see toimib,» meenutas May.

«Mäletan, et galajärgsel peol istusime kõik koos maha ja lobisesime. Otsekohe tekkis selline hea tunne, side. Minu meelest on see väga oluline ja paneb asjad toimima. Siis on laval maagiline ja ka lavalt maha tulles on tore. See on väga tähtis,» lisas Lambert.

May arvates on «Who Wants To Live Forever» üks nendest lauludest, mis Lambertil kõige paremini õnnestub, ning selle üle oleks uhke ka Mercury.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles