Video: käevõru, mis paljastab joobeastme

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube

USA firma BACtrack leiutas käevõru, mis aitab jälgida kui palju alkoholi ollakse joonud ja milline on joobeaste.

Käevõru BACtrack Skyn, mis reageerib naha niiskusele, annab joobest teada, mõõtes ära alkoholi sisalduse veres, edastab metro.co.uk.

Firma lehekülje kohaselt peaks «alkokäevõru» jõudma müügile selle aasta lõpul hinnaga 99 dollarit, olles samas odavam kui alkomeeter.

Pärast alkoholi tarbimist kulub etanoolil vereringesse jõudmiseks aega umbes 45 minutit, seega tasub enne käevõru kasutusele võtmist oodata just niikaua.

See seade aitab ka arstidel olla kursis oma patsientide alkoholitarbimise ajalooga.

«Veres alkoholisisalduse mõõtmiseks mõeldud seadmed, mida kasutatakse meditsiinis ja kohtus, on kohmakad ja keerulised. Meie seade on kerge ja kena aksessuaar,» lausus BACtracki esindaja Keith Nothacker.

Ta lisas, et see käevõru ei ole mõeldud asendamaks alkomeetreid või vereteste, mida kasutab politsei joobeastme määramiseks, vaid see on inimestele, kes soovivad teada saada, et ega nad liiga palju alkoholi ei tarbi.

«Alkokäevõru» peab saama veel USA toidu- ja ravimiameti loa. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles