ERKI Moeshow 2016 ägedaimad kollektsioonid - «Kuukene»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud laupäeval, 21.mail leidis Kultuurikatlas aset aasta oodatuim moesündmus, kuhu ka tänavu oli kokku tulnud üle tuhande moehuvilise.

Juubelile lähenev, sel aastal juba 29. korda toimunud ERKI Moeshow oli taaskord väga erakordne ja võimas. Külastajatele pakkusid silmailu 26 finaalkollektsiooni nii meilt kui ka välisriikidest - Venemaalt ning Leedust. Paljude moeloojate loomingu meeldejäävust toetasid lisaks BFMi tudengite valmistatud videod, mis kollektsioone sisse juhatasid.

Elu24 esitleb teile moeshow meeldejäävamaid kollektsioone

Foto: Mirjam Rausberg

ERKI Moeshow finaalkollektsioon «Kuukene»

Kollektsiooni «Kuukene» autor Kristiina Jeromans on sündinud 4. veebruaril, 1994. Kristiina õpib hetkel Eesti Kunstiakadeemia II kursusel moedisaini.

Foto: Mirjam Rausberg

Kollektsiooni kirjeldus

«Kuukene» on inspireeritud  Eesti  rahvarõivastest ja Põhja-­Eesti tikanditega tanust. Kollektsiooni  komplektides on läbiv teema Heimtali mõisast leitud tanu tikandid. Lõigete tegemisel andsid inspiratsiooni Mulgi sabaga kuub ning Põhja­-Eesti laiade varrukatega pluusid. Tikandid on kogu kollektsiooni tervikuks muutev element ning kõik on valmistatud käsitsi. Materjaliks on täisvill.

Foto: Mirjam Rausberg

«Seto rahvalugudes kõneleb üks muinasjutt kuu tumedatest laikudest sedaviisi, et poiss tahtnud tüdrukuga lakka magama minna, aga ei julgenud kuu paistmise pärast seda  teha. Kui  poiss  ja  tüdruk  kuu  üle  nurisevad,  tõmbab  kuu  nad  enese  külge  ja sinna  nad  jäävadki.» 

Selle Seto rahvajutu järgi sai kollektsioon endale nime «Kuukene». Ühtlasi kujutavad kollektsiooni komplektid justkui kuu erinevaid laike.

Vaata pilte!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles