ERKI Moeshow 2016 ägedaimad kollektsioonid - «A Strider And His Shadow»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud laupäeval, 21.mail leidis Kultuurikatlas aset aasta oodatuim moesündmus, kuhu ka tänavu oli kokku tulnud üle tuhande moehuvilise.

Juubelile lähenev, sel aastal juba 29. korda toimunud ERKI Moeshow oli taaskord väga erakordne ja võimas. Külastajatele pakkusid silmailu 26 finaalkollektsiooni nii meilt kui ka välisriikidest - Venemaalt ning Leedust. Paljude moeloojate loomingu meeldejäävust toetasid lisaks BFMi tudengite valmistatud videod, mis kollektsioone sisse juhatasid.

Elu24 esitleb teile moeshow meeldejäävamaid kollektsioone

Foto: Mirjam Rausberg

Kollektsiooni disainiduoks on Anna Volkova (sündinud 7. augustil, 1988) ning Mariia Volkova (sündinud 13. jaanuaril, 1982). Mõlemad  tudeerivad  Venemaal Ivanovo Riikliku Polütehnilise Ülikooli Tekstiiliinstituudis. 

Foto: Mirjam Rausberg

Kollektsiooni kirjeldus:

Iga uue kollektsiooniga kaasneb visuaali otsing ning kollektsiooni autorid tegid otsuse valida seekordseks  visuaaliks «Strider» («Kõndija»). Autoreid huvitas sõna ise, selle  tähtede kombinatsioon ja erinevad tõlgendamisvõimalused, mis jätavad kujutlusvõimele ruumi.

Kes on «Strider» ehk «Kõndija»? Igavene rändaja, lohutamatu hing enese otsingutel ja spirituaalsel teekonnal. Seikleja ja palverändur, keda viivad edasi saatusetuuled. See, kes  kuulab universumihääli  ning  otsib  ainuõiget  tõde. 

Sellest  tulenevalt  soovisid  autorid  luua visuaali mitte inimesest, vaid seiklevast hingest, kes otsib kodu. Need hinged on igavesed kõndijad, kes on avatud nii tugevatele ja külmadele tuultele kui ka kõrvetavale päiksele. Nad võivad olla loomad, puud, linnud või kõrbede ja mägede hinged.

Foto: Mirjam Rausberg

Töö  järgmine  faas  oli  luua  Kõndijat  (“Strider”)  iseloomustav  vari  (“shadow”). Iga “varju” individuaalsuse loovad autentsed kanga dekoratsioonid, kontrast geomeetriliste joonte ning kujude  paindlike  ornamentide  vahel,  mis  on  keerukalt  täidetud  ja  kombineeritud. Kõik see viitab kuju nähtamatusele ja (peaaegu) läbipaistvusele.

Kollektsiooni  kostüüm  on  demokraatiline  riietus,  mis  muudab  liikumise  lihtsaks, mis  on dünaamiliselt assümeetriline ja millega on lihtne reisida. See on mõeldud neile,  kes ei jää kauaks ühte paika. See on mõeldud rändavale rüütlile, “Kõndijale” ja tema “Varjule”. 

Vaata pilte!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles