video: USAs ja Ühendkuningriigis suleti eile ähvarduskõnede tõttu mitukümmend kooli

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eile said USAs ja Ühendkuningriigis mitukümmend kooli ähvarduskõnesid, mille tõttu õpilased ja õpetajad evakueeriti ning õppetöö katkestati.

NBC News teatel otsisid politsenikud ähvardusi saanud koolid läbi, kuid midagi ohustavat ei leitud ja enamikus koolides jätkus õppetöö tavapäraselt.

Vähemalt 21 USA osariigis asuvad koolid said kummalisi metalse häälega tehtud kõnesid,  mõnes osariigis said kahtlaseid kõnesid samaegselt umbes kümme kooli.

Eile said samalaadseid kõnesid, milles ähvardati koolis olevatest pommidest, ka mitmed Ühendkuningriigi koolid, kus on käsil lõpueksamid ja mille tegemine ähvarduste tõttu katkes.

Briti saartel suleti kahtlaste kõnede tõttu kokku 26 kooli ning evakueeriti tuhandeid õpilasi ja õpetajaid.

Briti politsei andmetel kestsid ähvarduskõned maksimaalselt 90 sekundit. Tegemist oli eelsavestatud kõnedega, millel metane hääl teatab koolis olevatest pommidest, millest pärit šrapnellid lõikavad õpilastel pea otsast.

USAs oli samasugune ähvarduskõnede seeria koolidele ka möödunud aasta detsembris. Siis sulgesid New Yorgis ja Los Angeleses uksed kümmekond kooli. Jaanuaris sai pommiähvardusi 13 kooli, mis asuvad Dealware`i, Marylandi ja Virginia osariigis.

«See on väga haiglane käitumine, keegi külvab eesmärgipäraselt hirmu, nautides laste ja vanemate ähvardamist. Meie maailmas on midagi väga viltu, kui juba minnakse laste kallale,» teatas Floridas elav Tom Yates, kelle tütre koolile tehti ähvardus. Mehe tütar õpib Indian Riveri maakonna Storm Grove`i koolis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles