Vaata videot: Queen ja Adam Lambert alustasid Euroopa kontserttuuriga

Meisi Volt
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adam Lambert ja Queen
Adam Lambert ja Queen Foto: Promopilt

Järgmisel pühapäeval jõuab Eestisse nädalavahetusel Portugalis avalöögi saanud Queen’i ja Adam Lambert’i kontsertturnee. Legendaarsed muusikud on lubanud tuua Tallinna Lauluväljakule suurejoonelise etenduse nii hittide kui üllatustega.

Nädalavahetusel sai Queeni ja Adam Lamberti Euroopa kontsertturnee avalöögi Lissabonis, mida jälgis Bela Vista pargis ligi 74 000 pealtvaatajat. Rock in Rio Lissabon muusikafestivalil toimunud kahetunnisel kontserdil mängiti Queeni surematuid hitte ning laulja Adam Lambert küttis rahvast üles fraasiga: «Maailmas on ainult üks Freddy Mercury, pidutseme tema auks ühiselt».

Ühtlasi esitas legendaarne Queeni kitarrist Brian May akustilise versiooni emotsionaalsest palast «Love of my life» ning bändi trummar Roger Taylor koos poja Rufus Tiger Tayloriga, kes mängib samuti Queenis löökpille, viisid laval läbi omavahelise trummi-duelli. Freddy Mercury mälestust austati kogu õhtu jooksul. Sellele andis tunnistust ka kontserdi lõpupoole kõlanud «Bohemian Rhapsody», mille ajal näidati suurtelt ekraanidelt legendi ennast lugu esitamas.

Muusikakriitikute sõnul on tänavune kontsertkava keerulisem võrreldes Queeni 2008. aasta Euroopa turneega, mil solistiks oli Paul Rogers. Võimeka vokalisti Adam Lamberti kaasamine, kes suudab laulda ka keerulisi partiisid, on nende hinnangul väga positiivne. Näiteks saab tänavu kontserdil nautida aegumatuid hitte «We Will Rock You», «I Want To Break Free», «Somebody to Love», «Under Pressure», «Radio Ga Ga», «I Want It All», «We Are The Champions» ja paljud teised.

Muusikute endi sõnul ootab publikut suurejooneline etendus. Esitlusele tulevad legendaarsed hitid, aga bänd lubab igale kontserdile ka üllatusi.

Queen annab Euroopa tuuri käigus vaid 15 kontserti, enamasti suurtel festivalidel. Tallinnas ülesastumine on üks väheseid soolokontserte ja ühtlasi ainus etendus Baltikumis. Tava- ja fännitsooni piletid ning VIP-pääsmed 5. juunil toimuvale kontserdile on saadaval Piletilevis.

Vaata täna õhtul «Ringvaadet», kus annavad intervjuu Brian May, Roger Taylor ja Adam Lambert.

Vaata emotsioone Euroopa turnee esimesest kontserdist:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles