Esmakordselt korraldatakse Eestis Avaloni külluse tseremoonia, mis toimub Kirna mõisas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avaloni külluse tseremoonia ja tulerituaal
Avaloni külluse tseremoonia ja tulerituaal Foto: youtube.com

Esmakordselt korraldatakse Eestis Avaloni külluse tseremoonia, mis toimub 28. mail Kirna mõisas. 

Avaloni külluse tseremoonia ja tulerituaal ehk Beltane pidustused on populaarsed Glastonburys Inglismaal. 

Selle kevade pühal sündmusel, Beltane’i pidustustel, osales ligi 6000 inimest rohkem kui 40 erinevast riigist. Eestit käis esindamas Taevas ja Maa keskus.

Beltane’i kevadpidustusi 1. mail tähistatakse väga suurejooneliselt paljudes kultuurides, sest see on kõige võimsam «sabat» kõigist kaheksast sabatist maailmas. Beltane pidustused sümboliseerivad külluse energiat, väljumist pimedast talveenergiast valguseenergiasse. Ülistatakse elujõudu, elluärkamist, sündi ja kogu elava loomist. See on elu algus ja elu jõud.

Vanade tavade kohaselt said sel tähtsal päeval aastas kokku teadjanaised. Jagati tarkust, teadmist ja kogemusi. Räägiti elust, sünnist ja tärkamisest. Õhtul istuti lõkke juures ja nauditi seltskonda, kus tantsiti ja pidutseti.

Pidustuste käigus korraldatakse siiani palju tseremooniaid: hommikune päikesetõus, maiposti punumine, külluse ja elava äratamise rituaalid, ühispalved, puhastused, armastuseenergia üleskutsumine, tulerituaalid, loodusjõudude ülistamine jpm.

Esmakordselt korraldatakse Eestis Avaloni külluse tseremoonia, mis toimub 28. mail Kirna mõisas 

Tseremooniat juhib Inglismaal asuva Avaloni keskuse tsertifitseeritud ja pühitsetud tseremooniate läbiviija, HELI SALF.  Vaata pidustuste kava SIIT!

Legendid

Legendide kohaselt näeme pidustuste päeval rohelist meest metsast (Greenman), kes kehastab looduse rohelust ja jõudu. Naist punases, kes sümboliseerib elule tärkavat lilleõit roheluse keskel. Esile tuuakse koostööd loomade ja haldjatega.

Sütelkõnd ja tulerituaal

Tuli on saatnud inimkonda aegade algusest. Tuld kardetakse ja tuld austatakse. Armasta tuld ja tuli armastab sind. Austa tuld ja tuli austab sind. Tuli loob energiat ja tuli on ise energia.

Sütel kõndimine või üle tule hüppamine on iidne rituaal, läbi mille sulanduvad inimesed tulega. Tuli puhastab vana energia ja vanad mustrid kehas ning hinges, ühendades maaga ja andes jõudu. Trummid põrutavad energia lahti ja annavad rütmi. Palved tuleinglitele on rituaali üks osa.

Vaata videot toimunust!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles