Video: Türgi pilootide arvates võis EgyptAiri lennuk alla kukkuda ufo tõttu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EgyptAiri lennuk
EgyptAiri lennuk Foto: SCANPIX

Türgi lennufirma Turkish Airlines kahe piloodi teatel nägid nad möödunud neljapäeval roheliste tuledega lendavat objekti, mis nende arvates mõjutas ka EgyptAiri lennukit, mis natuke hiljem radariekraanilt kadus ja Vahemerre kukkus.

Türgi lennuk oli teel Bodrumist Istanbuli, Egiptuse lennuk aga Pariisist Kairosse, kuhu see ei jõudnud, edastab news.com.au.

Türklaste teatel nägid nad oletatavalt ufot Istanbuli lähistel kell 23.30 kohaliku aja järgi kui lennuk oli 5100 meetri kõrgusel. Tunde hiljem kukkus alla EgyptAiri lennuk, lennates Vahemere kohal.

Türgi piloodid sõnasid lennujuhtimiskeskusele, et nad märkasid tundmatut lendavat objekti lennukist 600 – 900 meetri kõrgusel ning kummaline objekt kadus sama kiiresti kui oli tekkinud. Nende arvates võis see liikuda EgyptAiri lennuki Airbus A320 juurde ja mõjutas seda.

EgyptAiri lennuki kadumine radariekraanilt toimus kiiresti ja esmastel andmetel ei edastanud piloodid mayday hädakutsungit, kuid Prantsuse allikate andmetel olevat piloodid teatanud enne allakukkumist lennukis tekkinud suitsust ja et nad kavatsevad teha hädamaandumise.

Kreeka võimud edastasid, et lennuk tegi mitu manöövrit ja langes Kreeka Karpathose saare lähistel tavapäraselt kõrguselt märgatavalt madalamale.

Kreeka lennujuhtimise keskuse teatel olid EgyptAiri piloodid mõnda aega nendega ühenduses, kuid kell 2.45 paiku ei saadud nendega enam kontakti.

Lennuki vrakki otsitakse Vahemerest  ja ei välistata, et tegemist võis olla terrorirünnakuga.

Lennul MH804 oli 66 inimest, kellest kõige nooremad olid neljakuune Joumana Bettiche ja ta kolmeaastane vend Mohammed Bettiche. Nii nemad kui nende vanemad Faycal Bettiche ja Nouha Saoudi kaotasid elu. Nad elasid Prantsusmaal Angere`is ja olid teel Kairosse puhkusele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles