ERKI Moeshow 2016 ägedamad kollektsioonid - «God save the punk»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud laupäeval, 21.mail leidis Kultuurikatlas aset aasta oodatuim moesündmus, kuhu ka tänavu oli kokku tulnud üle tuhande moehuvilise.

Juubelile lähenev, sel aastal juba 29. korda toimunud ERKI Moeshow oli taaskord väga erakordne ja võimas. Külastajatele pakkusid silmailu 26 finaalkollektsiooni nii meilt kui ka välisriikidest - Venemaalt ning Leedust. Paljude moeloojate loomingu meeldejäävust toetasid lisaks BFMi tudengite valmistatud videod, mis kollektsioone sisse juhatasid.

Elu24 esitleb teile moeshow meeldejäävamaid kollektsioone

Foto: Viktor Burkivski

Finaalkollektsiooni «God Save the Punk»

Tuntud Läti Moeshow’lt Habitus Baltija 2016 otse ERKI finaali pääsenud Liuci Kvasyte on 25 aastane ning tudeerib hetkel Vilniuse Kunstiakadeemias II kursusel. 

Foto: Viktor Burkivski

Kollektsiooni kirjeldus:

Moeloominguga  tegeledes püüab Liucij luua riideid, mis oleksid mugavad ja unikaalsed, kuid  tema  jaoks  on  samaväärselt  oluline  luua  moodi,  millel  on  sõnum. 

Miski, mis tundub konkreetsel ajahetkel oluline. Üks neist on religioon. Paradokside ja kontrastide sobitamine on alati tema stiili üheks osaks. Kollektsioonis «God Save the Punks» on kõrvutatud pungi subkultuuri anarhia kiriku harmooniaga.

Ise näeb ta nende kahe poole vahel palju sarnasusi. Erinevatele paradoksidele on alati olemas erinevad  lähenemisviisid.  Ajalooliselt  on  punkarid  alati  olnud  need,  kes ei karda reeglite vastu eksida, oma arvamust avaldada ja oma uskumuste eest võidelda.

Foto: Viktor Burkivski

Ta kutsub punkariteks  kõiki  neid,  kes  endiselt  tegelevad  eneseotsingutega ning püüavad leida endale kohta päikese all.   

Kollektsioonis on kombineeritud kahte sorti kudesid  ja detaile. Esimene religioosse kunstipärand ­ sümboliseerib küpsust, luksuslikkust ja harmooniat läbi oma läikiva pinna,  lillede  ja  pea  ornamentide,  sameti  ja  siidi. Pungi  subkultuuri all  saab  jällegi näha  teksariiet,  tugevat  villa,  karusnahka  ja  šotiruudulist  kangast.

Autorile  meeldib luksuslikkust ja vaesust omavahel kombineerida ­ kuldsete niitidega kootud riided ja second­hand poodide kaltsud.

Vaata galeriid ja videot!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles