12-aastane noor geenius sai kutse minna õppima kahte ülikooli

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanishq Abraham
Tanishq Abraham Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikides sai teismeline geenius kutse minna õppima kahte, California ja Santa Cruzi ülikooli.

CBS kanali teatel on Californias Sacramentos elava 12-aastase Tanishq Abrahami eesmärgiks  kaitsta 18-aastasena meditsiinis doktorikraadi.

Poisi sõnul ei ole ta geenius, vaid tavaline laps, kellele meeldib uut ja huvutavat õppida ning silmaringi laiendavaid videomänge mängida.

Abraham tahab saada nii arstiks, arstiteadlaseks kui ka biomeditsiini eksperdiks ning tal on kaks nädalat aega otsustada kas ta valib California või Santa Cruzi ülikooli.

«Loodan 18-aastasena õpingud lõpetada ja saada meditsiinidoktori kraadi,» kommenteeris poiss telekanalile CBS antud intervjuus.

Abraham alustas kõrgkooli tasemel õpinguid juba seitsmeaastasena ja nüüdseks on ta läbinud väga edukalt teaduse, matemaatika ja võõrkeelte kursused.

American River College ei tahtnud last esmalt loengutele lubada, kuna arvati, et ta on liiga noor ja ei suuda pikki loenguid kuulata, kuid nad eksisid.

Poiss sai lõpuks loa, kuid ta ema või isa pidid temaga loengutes kaasas olema.

«Olen pidanud oma emale selgitama, mida õpin, näiteks relatiivsusteooriat,» selgitas poiss.

Ebatavaliselt andekas Abraham liitus Mensa tarkade klubiga nelja-aastasena, kuna suutis lahendada juba selles vanuses ülesandeid, millega enamik inimesi hätta jääks.

12-aastane noor geenius ei pea end eriliseks ega soovi enda tembeldamist «hulluks professoriks», vaid ta tahab olla tavaline noor, kellel lihtsalt on keskmisest erinevad võimed ja huvialad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles