Vimkaga näitus teeb hüppe värskesse Eesti aksessuaaridisaini

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Mäelt I Nurrum
Toomas Mäelt I Nurrum Foto: Marta Vaarik

29. mail kell 15.00 avatakse Tallinnas Tali disainipoes noorte disainerite näitus Hüpe/Hype, mis kutsub mõnusale pärastlõunasele peole värsket ehte- ja aksessuaariloomingut uudistama. Kõik tooted on valminud Tanel Veenre ja Helene Vetiku juhendamisel Eesti Kunstiakadeemia magistrantide poolt koostöös Tali disainipoega.

«TALI on endale eesmärgiks seadnud pakkuda disainiteadlikule külastajale alati värskeimat ning unikaalset valikut Eesti disainimaastikult, Nähes EKA magistritudengite ideede arengut reaalseks tooteks on rõõm tõdeda, et silmapaistvaid noori disainereid tekib aina juurde - õpilased on väga põhjalikud ja teadlikud oma valikutes nii materjali kui ka kontseptsiooni osas, aksessuaarid on leidlikud, originaalsed ning  detailideni viimstletud.»

«On hea meel, et EKA magsitritudengid ei ole tulemust luues mõelnud vaid Eesti kontekstile - tegu on potentsiaalsete toodetega, mis rikastavad ning pakuvad tugevat konkurentsi rahvusvahelisele disainiskeenele,» sõnab Lilian Hiob.

Foto: Marta Vaarik

Seekord ei tehta väikseid samme. Näitus Hüpe/Hype on kui hüppelaud, mis viib Eesti noort disaini ikka üha kõrgemale ning kaugemale. Mõned liigagi pikaks ajaks seisma jäänud mõtted tuuakse päevavalgele kõrvuti värske loomepuhanguga, mis kursuse raames on arendatud reaalseteks toodeteks. Näitus on kui tõuge realiseerimaks idee ning andmaks sellele vorm, mis siis edaspidi juba laias maailmas edasi toimetada saab, oma kandja leida ning uusi keskkondasid avastada võib. Värsked lahendused ja põnevad materjalikasutused kajastuvad mitmekülgsetes,  isegi ootamatutes lahendustes, mida igal huvilisel on võimalik ka kohapeal soetada. Endale sobiva leiab nii ehtegurmaan, loomasõber kui ka kodukaunistaja.

Foto: Marta Vaarik

TOKEN on multifunktsionaalne unisex pross disainer Maria Kahnwailerilt, mille inspiratsiooniallikaks on Kandinsky disainiteooria. Toodet saab kasutada prossi, juuksenõela või lipsuna.

Maarja Roolahe KAMPSUSS. Kampsunite varrukatest kombineerituna mööblitööstuse nahajääkidega on toodetud hubased sussid, millest iga eksemplar on kordumatu! 

Stiilse ja väljapeetuna mõjub nahakunstitudengi Maria Nauri nahast, tammepuidust ning uksehingedest valmistatud vööde sari HING.

Ning iga moodsa kassi must have! NURRUM käsitöövildist kassipesa, mille autoriks Toomas Mäelt.

Rohkem infot ürituse ja näituse kohta leiab näoraamatus SIIN.

Värske elektroonilise muusikaga paitab kõrvu Eerik Kändler (SU-MU). Värsket meeleolu aitavad luua päikeseline Mokai siider ning kohvimeeli kõigutab gurmeekohviga Coffee People. Maitsemeeli värskendavad No Bananas maasikatuutud ning Taarapõllu talu marjakrõpsud ja Lõunapiima juust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles