Suur galerii! Raju ERKI Moeshow 2016 on lõppenud ning parimad auhindadega pärjatud

Meisi Volt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud laupäeval, 21.mail leidis Kultuurikatlas aset aasta oodatuim moesündmus, kuhu ka tänavu oli kokku tulnud üle tuhande moehuvilise.

Juubelile lähenev, sel aastal juba 29. korda toimunud ERKI Moeshow oli taaskord väga erakordne ja võimas. Külastajatele pakkusid silmailu 26 finaalkollektsiooni nii meilt kui ka välisriikidest - Venemaalt ning Leedust. Paljude moeloojate loomingu meeldejäävust toetasid lisaks BFMi tudengite valmistatud videod, mis kollektsioone sisse juhatasid.

Foto: Taaniel Malleus

Sel aastal pälvis ERKI Moeshow peapreemia ning Playluggage’i poolt välja pandud tuhande euro suuruse stipendiumi Mariliis Niine kollektsiooniga «LEg GOdt». «Emotsioonid on ülevad ning tunne on vinge, et täitunud on veel üks unistus. Võitu ma ette näha ei osanud, aga lootused olid kõrged,» sõnas Mariliis vahetult peale show lõppu.

Foto: Taaniel Malleus

Raske, kuid kahtlemata õiglase otsuse langetas moespetsialistidest koosnev žürii, kuhu kuulusid Katrin Kuldma, Ülle Suurhans-Pohjanheimo, Helene Vetik, Tanel Veenre ning Krõõt Tarkmeel.

Foto: Taaniel Malleus

«Võitja uimastas žüriid nii terviknägemusega kui ka originaalsete detailidega. Minu jaoks oli see humoorikalt groteskne ja aus peegeldus täna popkultuuris ruulivast süüdimatust eklektikast,» sõnas Tanel Veenre selgituseks, miks tunnistati parimaks just Mariliis Niine looming.

Foto: Taaniel Malleus

Selleks korraks on ERKI Moeshow oma piiripunktid küll sulgenud, kuid pange vaim valmis, sest juba aasta pärast ootavad ees võimsad juubelipidustused!

Foto: Taaniel Malleus

Vaata galeriist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles