Elu24 Cannes'is! Baltic Event korraldas Eesti paviljonis piduliku vastuvõtu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

16. mail korraldas Cannes'i Eesti paviljonis oma vastuvõtu rahvusvaheline filmiturg Baltic Event, mis toimub iga-aastaselt Tallinna Pimedate Ööde Filmifestivali filmitööstusele suunatud ürituse Industry@Tallinn raames.

Baltic Event toimub tänavu 15. korda ning on saanud regiooni suurimaks ja rahvusvaheliste professionaalide poolt hinnatuimaks kaastootmisturuks, kust on oma teed rahvusvahelistele turgudele ja festivalidele alustanud sajad filmiprojektid.

Vastuvõtul anti üle Venemaa erarahastusel põhineva POV Film Development Fundi 12 000 euro suurune arendustoetuse auhind rahvusvahelise produtsentide töötoa B'EST EAVE parimale projektile. Auhinna sai Maxim Dashkin projekti The 

Longest Birthday eest. Eestlaste korraldatav B'EST EAVE on Euroopas ainulaadne töötuba, mis koondab Euroopa Liidu ja SRÜ riikide filmitootjaid, kellel on huvi teha koostööd.

Cannes'is allkirjastati ka Vallo Toomla mängufilmi «Teesklejad» (produtsent Riina Sildos, Amrion, koostööfilm Läti ja Leeduga) Euroopa koostööfilmide toetusfondi Eurimages'i toetusleping. «Teesklejad» jõuab kinolinale aastal 2017.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles