Jahtklubide Liit tutvustas Eesti kahepurjetamise tulevikulootusi, kohal oli ka merekaru Armin Karu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

17. mail tutvustas Eesti Jahtklubide Liit Pirita TOPi sadamas Eesti kahepurjetamise tulevikulootusi – noorteklassidest on sel hooajal olümpiapaadile 49er siirdumas vennad Juuso ja Henri Roihu, kelle eesmärk on pääseda 2020. aastal Tokyo olümpiamängudele ning 2024. aasta olümpiamängudel korrata vendade Tõnistete medalisaavutusi. 

Foto: Viktor Burkivski

Vennad Roihud on ühed esimestest noorsportlastest, kes on esile kerkinud Eesti Jahtklubide Liidu poolt 2011. aastal käima lükatud kahepurjetamise järelkasvuprogrammist.

Toona said purjetamiskoolid Eesti Jahtklubide Liidu ja Vopak E.O.S.-i koostöös 18 RS Feva kahepaati, aasta hiljem lisandus kaheksa 29er skiff-paati. Enne seda Eestis noorte kahepurjetamise süsteemi sisuliselt polnud, mis pärssis aastaid ka olümpiatasemel kahepaatide võistkondade järelkasvu teket.

Foto: Viktor Burkivski

Viis aastat toimunud süsteem on juba hakanud andma tulemusi – esimeste nö uue põlvkonna kahepurjetajatena sõitsid Kätlin Tammiste ja Anna-Maria Sepp mullu oma teisel aastal 49erFX olümpiaklassis EM-il kuldlaevastikku ning on võitnud samas klassis juunioride MM-il 7. ja 10. koha. Nüüd näevad spetsialistid ja toetajad olümpiamedali potentsiaali vendades Roihudes. Eesti-soome perest pärit Juuso Roihu (17) ja Henri Roihu (19) on Tallinna Jahtklubi kasvandikud ning võistlevad Eesti lipu all.

Foto: Viktor Burkivski

Pressiüritusel toimus:

- Eesti Jahtklubide Liit tegi ülevaate kahepurjetamise järelkasvusüsteemi arendamisest, koostöö olulisusest erasektoriga ja viie aasta esimestest töötulemustest.

- Juuso ja Henri Roihu tutvustasid ennast ja oma eesmärke ning esitlesid uut 49er võistluspaati.

- Kahepaadil olümpiahõbeda ja –pronksi võitnud vennad Tõnu ja Toomas Tõniste andsid Roihudele oma kogemuste põhjal soovitusi, kuidas koos vennaga ühes paadis olümpiamedalini jõuda.

- OlyBeti nimel allkirjastas Olympic Entertainment Group AS-i nõukogu esimees Armin Karu koostööleppe, mis on Eesti noortespordis tõenäoliselt üks läbi aegade suuremahulisemaid toetusi.

Foto: Viktor Burkivski

Lisaks peeti ajalooline kahepaatide võistlussõit – kummagi paadi roolis üks vend Roihu, kuid soodis Armin Karu ja Vopak E.O.S. juhatuse esimees Arnout Lugtmeijer. 

Vaata pilte ja videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles