Araablanna piinas teenijannat kuuma triikrauaga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Araablanna piinas teenijannat kuuma triikrauaga
Araablanna piinas teenijannat kuuma triikrauaga Foto: SCANPIX

Saudi Araabia Medina kohus mõistis kolmeks aastaks vangi jõuka naise, kes oma Indoneesia päritolu teenijannat kuuma triikrauaga piinas ning teda peksis ja pussitas.

Araablanna eitas 23-aastasele Sumiati Binti Salan Mustapale vigastuste tekitamist, kirjutab foxnews.com.

Indoneesia konsulaadi advokaadi Abdulrahman al-Muhamadi sõnul kaebavad nad kohtu otsuse edasi, kuna praegune karistus olevat liiga leebe.

Sumiati ei saanud raskete kehavigastuste tõttu esimesele kohtuistungile ilmuda, ta näitas oma vigastusi möödunud nädalal teisel istungil.

Saudi Araabia naine arreteeriti pärast seda, kui ta teenijannal avastati peksmise käigus tekkinud luumurrud ja sisemine verejooks. Samuti oli ta kehal märke millegi kuumaga põletamisest, uuring näitas, et seda oli tehtud triikrauaga. Teenijannal oli ka käärilöögi jälgi.

Inimõigusaktivistide sõnul on Sumiati juhtum järjekordne näide, mida peavada sajad tuhanded Kagu-Aasia päritolu teenijannad Araabimaade jõukates majapidamistes taluma.

Saudi Araabia tööminister kahetses juhtunut, kuid peab seda üksikjuhtumiks.

Indoneesia konsulaadi andmetel tehti Sumiatile üks operatsioon, kuid ta vigastused nii tõsised, et ta vajab  veel opereerimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles