Taani kirik kulutas suure summa, et kaitsta organisti elektromagnetkiirguse eest (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees fooliummütsiga. Pilt on illustreeriv
Mees fooliummütsiga. Pilt on illustreeriv Foto: Wikipedia.org

Taanile Läänemeres kuuluva Fyni saare Stenstrupi kirik kulutas oma organistile 30 000 Taani krooni, kaitsmaks teda elektromagnetilise kiirguse eest.

Organisti Christina Funch Mellgreni teatel on ta kiirguse, mis pärineb nutitelefonidest ja wifist, suhtes ülitundlik ja vajab kaitset, edastab fyens.dk.

Naine sai nii fooliummütsid, hõbeniitidega kootud kangast kaitserõivastuse ning ta kontor värviti üle elektromagnetkiirguse eest kaitsva värviga.

Organisti «kaitsekulutused» ulatusid 30 000 Taani kroonini hoolimata asjaolust, et Taani tervishoiuamet ei tunnista elektromagnetikiirgust haiguste ja tervisehäirete põhjustajana.

Kirikunõukogu juht Alice Top-Rasmussen õigustas organistile tehtud kulutusi.

«Tahame, et meie töötajad oleksid rahul ning selle tõttu astusime samme organisti kaitsmiseks. Tal olid tõsised probleemid, kuid nüüd jätkab oma tööd, nagu varem,» teatas Top-Rasmussen.

Organisti kaitsmine tõstatas samas üles teema, kas kirikus käijatel peaks keelama mobiiltelefonide kaasa võtmise, kuna need on elektromagnetkiirguse allikaks.

Langetati otsus, et Stenstrupi kirikus ei tohi mobiiltelefone kasutada.

Christina Funch Mellgren ei soovinud Taani meeldiale oma terviseprobleemi ega ka temale kulutatud summat kommenteerida.

Mellgren on Taanis elektromagnetkiirgusele ülitundlike inimeste ühenduse juht, teavitades avalikkust, millise probleemiga tegemist on.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles