Pildid: Sven Sester ja Andrus Ansip väisasid nädalavahetusel Cannes’i filmifestivali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rahandusminister Sven Sester väisas nädalavahetusel Cannes’i filmifestivali, kus esitles uut Film Estonia riiklikku tagasimakseprogrammi, mille eesmärk on meelitada Eestisse rahvusvahelisi filmiprojekte ja investeeringuid.

Foto: Erlend Štaub

Sester: Kutsusin filmitegijaid Eestisse mitte ainult filme tegema, vaid ka peakontoreid looma. Lihtne maksusüsteem, kus riik ei maksusta reinvesteeritud kasumit, ning arenenud e-teenused, mille kasutamine on varsti juba inimõigus, loovad head eeldused ettevõtluse alustamiseks ja arendamiseks.

Selleks olemegi pilootprojektina ellu kutsunud uue, riigi finantseeritava Film Estonia toetusprogrammi, mille eesmärk on luua uusi töökohti audiovisuaalsektoris ning seda toetavates majandusharudes.

Foto: Erlend Štaub

Minister pidas avakõne ja esitles uut toetuskava filmiprodutsentidele ja -investoritele Eesti Filmi Instituudi (EFI) korraldatud vastuvõtul, millega tähistati ühtlasi Tallinna Pimedate Ööde Filmifestivali 20. sünnipäeva.

EFI eestvedamisel kohtus Sester eraldi Pinewood Irelandi juhi Naoise Barry, Islandi Filmiinstituudi direktori Lufey Guðjónsdóttiri, meediaekspert Stephen Bristow’ ja Briti parlamendi ülemkotta kuuluva produtsendi lord David Puttnamiga.

«Lord Puttnami näol on tegu ühe suurema produtsendiga Suurbritannia filmitööstuse ajaloos. Oma järgmise filmi võttepaigana on ta plaaninud ka Eestit,» ütles Eesti Filmi Instituudi juht Edith Sepp.

Film Estonia on rahvusvahelist koostööd edendav riigieelarvest finantseeritav toetusprogramm, mille eesmärk on tuua Eestisse välismaiseid filmitegijaid ja võttegruppe ning seeläbi stimuleerida uute töökohtade loomist ja majanduskasvu.

Finantsstiimuli põhimõttel tegutsev programm maksab toetuse välja protsendina Eestisse toodud välisinvesteeringult pärast siin tehtud kulude auditeerimist. Veebruaris loodud fondist toetas EFI esimesena Soome mängufilmi «Igitee».

Põhjalikum ülevaade toetusprogrammist Kultuurministeeriumi kodulehel SIIN!  

Foto: Erlend Štaub

Cannes`is oli kohal ka meie Europarlamendi saadik Andrus Ansip.

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles