Austraalia olümpiakoondis saab Zika viiruse eest kaitsvad kondoomid (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kondoomid
Kondoomid Foto: SCANPIX

Austraalia meedia teatel saab riigi olümpiakoondis Rio olümpiale kaasa kondoomid, mis kaitsevad ka Zika viiruse eest.

Austraalia olümpiakoondise arstide sõnul ei pea sportlased oma tervisega riskima ja selle tõttu saavad nad ravifirma Starpharma poolt erigeeliga VivaGel töödeldud kondoomid, mis takistavad Zika viirusesse ja teistesse viirustesse nakatumist, edastab The Guardian.

«Zika viiruse võib saada ka seksides. Meie poolt loodud VivaGel aitab seda ennetada,» teatas Starpharma tegevjuht Jackie Fairley.

Austraalia koondis saab Rios kasutada 350 000 meeste ja 100 000 naiste  tavalist kondoomi, millele tuleb lisaks sadu niinimetatud Zika kondoome.

Austraalia spordimeedikute teatel ei kontrollita Riost koju tagasi saabumise järgselt, kas sportlased on saanud Zika viiruse või mitte.

«Kui sportlased juhinduvad tervisereeglitest, siis ei ole olümpiajärgne testimine vajalik,» teatas Austraalia olümpiakomitee.

Wikipedia: XXXI olümpiaadi suveolümpiamängud toimuvad 5.–21. augustini 2016. aastal Brasiilias Rio de Janeiros. Võistluste peaareeniks saab Maracanã staadion.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles