Kõrgeid kontsi kandma sunnitud ettekandja paljastas sotsiaalmeedias oma verised jalad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sotsiaalmeedias levivad fotod kanadalannast ettekandja veristest jalgadest, millest sai rahvusvaheline kõne- ja diskussiooniaine.

Nicola Gavinsi poolt oma sõbranna jalagadest tehtud fotod jõudsid Facebooki, samas ta kritiseerib Kanadas Edmontonis asuvat Joey restoranide ketti, mis sunnib ettekandjaid kontsakingi kandma, edastab independent.co.uk.

Gavinsi teatel kaotas ta sõbranna ühe suure varba küüne, samas aga nõuti tal järgmisel päeval jälle sobimatute ja jalgu vigastavate kingade kandmist.

«Veel mitu sõpra töötavad teenindusalal, kuid mitte ükski neist ei ole pidanud töötades tooma oma heaolu ohvriks,» teatas kanadalanna.

Gavinsi Facebooki postitus sai mitmeid kommentaare, milles enamikus mõistetakse ettekandjatelt kõrgete kontsade kandmise nõue hukka.

«Kõrgete kontsadega kingad mõjuvad halvasti jalgadele üldiselt, rühile, lihastele ja kõõlustele,» kommenteeriti.

USAs ja Kanadas tegutsev restoranidekett Joeys Restaurants teatas, et neid solvas sellise postituse avaldamine ja nad vestlesid töötajaga, kelle jalad said väidetavalt kannatada.

«Meil ei ole kehtestatud kontsa miinimumkõrgust. Kanda tohib igas kõrguses kingi, kuid need töötajad, kes eelistavad kontsakingi, peab kontsa kõrgus olema kuus sentimeetrit,» teatas restoran.

Pilti vaata siit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles