Video: naise nelja aasta pakendiprügi mahub klaaspurki

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Youtube

USA New Yorgi ülikoolis keskkonnateadust õppinud naise nelja aasta jooksul tekitatud plastmass- ja pakendiprügi mahub väikesess klaaspurki, sest ta eesmärgiks on toota võimalikult vähe jääke ja elada keskkonnasõbralikult.  

25-aastane Laura Singer paljastas sotsiaalmeedias, et ta hakkas pakendite ja plastikprügi teemaga tegelema siis, kui märkas kui paljud toiduained ja esmatarbekaubad on plastpakendites, mis on äraviskamiseks. Ta tahtis katsetada, kas ta suudab elada plastmassi- ja pakendivaba elu ning mis siis toimub.

Ta hakkas endale kodus ise valmistama vajalikke asju, et ta ei peaks neid pakendites ostma. Üks esimesi oli hambapasta, mille ta valmistas internetist leitud retsepti põhjal ja see sisaldas steviat, kookosrasva, söögisoodat ja piparmündiõli.

Singer hakkas endale valmistama ka keha- ja näokreeme, deodorante ja seepi, mille tootmisest kasvas lõpuks välja ta oma firma.

Viimasel aastal on ta astunud üles innovatsioonikõnelejajana ja ärgitanud inimesi elama keskkonnasõbralikumalt. Ta kohtus ka muusik Bonoga, kellega tal oli palju rääkida keskonna kaitsmise ja liigpakendamise vähendamise teemal.

Singer jagab oma plastmassi- ja pakendivaba elu nippe mitel sotsiaalmeedia leheküljel teatades samas, et tooteid tasub osta klaaspurkides, mis on mitmeotstarbelised ja korduvkasutatavad.

Ameeriklanna ostab toiduaineid ökokauplustest kaasas oma tühjad klaaspurgid, kohvi ostes on tal kaasas korduvkasutatav pealt suletav kohvianum.

Intiimtoodetest kasutab ta kondoome, menstruatsioonitassi ning veel paari toodet.

Singeri eluretsept on lihtne: «Palju ja mida tegelikult on vaja, et olla õnnelik?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles