Elu24 galerii: Vaata, kes kogunesid Eesti filmi «Polaarpoiss» esilinastusele

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

10. mail toimus Apollo kinos Eesti filmi «Polaarpoiss» esilinastus. 

Andekas noor fotograaf Mattias on peagi lõpetamas keskkooli ning unistab edasi õppimisest Berliini Kunstiakadeemias. Sisseastumiseksamil öeldakse Mattiasele aga, et perfektsetest tehnilistest oskustest sellesse kooli pääsemiseks ei piisa. Ta peab õppima oma hinge pilti- desse panema. Eneseotsingute käigus kohtab Mattias tüdrukut, kellesse armumine suudab paari nädalaga tema elu täielikult pea peale pöörata. Seiklushimuline ja ettearvamatu kaunitar Hanna tõmbab Mattiase endaga sündmustekeerisesse, mis seab ohtu kogu poisi tuleviku. Alles hiljem selgub, et tüdruku hulljulged teod on tegelikult bipolaarse käitumishäire tulemus. Päästes Hannat tema enda küüsist, paneb Mattias toime kuriteo, mis võib ta aastateks trellide taha viia. Teda aitaks vaid süüdimatuks tunnistamine. Selleks peaks Mattias aga teesklema ainsat vaimuhaigust, mida ta tunneb: bipolaarsust. Teeseldes Psühhiaatriahaiglas nädalate viisi kedagi, kes ta ei ole, õnnestub Mattiasel lõpuks iseendani jõuda ning see peegeldub ka tema fotodes. Mattias peab aga leppima, et nüüd, mil ta hing on piltides, ei saa see olla enam koos Hannaga.

Režissöör-stsenarist: Anu Aun

Produtsendid: Priit Pääsuke ja Kaspar Kaljas

Operaator: Heiko Sikka

Peakunstnik: Jaagup Roomet

Kuntsnik: Tiiu-Ann Pello

Kostüümikunstnik: Kristina Lõuk

Osades: Roland Laos, Jaanika Arum, Katariina Unt, Jörgen Liik, Kasper Velberg, Mirtel Pohla, Andrus Vaarik, Ene Järvis, Indrek Sammul, Rein Oja, Henrik Kalmet, Joosep Jürgenson jt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles