Evelin Ilves hindab kohalikku toitu ja mahetoodangut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves
Evelin Ilves Foto: Meelis Tomson / Õhtuleht

Evelin Ilves hindab väga kohalikku toitu ja mahetoodangut, mida tema ise saab nii oma keldrist kui naabertalunikelt. Ka kingituste hulgas riigi külalistele, on olnud mitmeid mahetooteid, aga ka lihtsalt häid kohalikke toiduaineid, avaldas ta intervjuus raadiole Elmar. Eesti Keskkonnaühenduste Koda valis Evelin Ilvese 2010. aasta keskkonnategijaks.

Presidendiproua arvates on toidus sisalduvate lisaainete osas oluline juhtida tähelepanu sellele, mida inimesed söövad ja neil on ka õigus teada, mida nad söövad.

Hommikusöögiks armastab ta valmistada näiteks omletti kukeseente ja sibulaga ning erinevaid putrusid. President Toomas Henrik Ilvesele pidi maitsema metslooma liha, ka armastab ta väga piima juua ning palju kooke süüa, eriti šokolaadikooki, mille valmistamist õppis Evelin 8 aastat.

Küsimusele, kas Evelin pole mitte liiga palju «pildis», vastas esimene leedi nii: «Seda ma üldse ei arva. See on iga inimese enda arvata, mida on tema jaoks liiga palju või liiga vähe, aga enda arvates olen ma täiesti tavaline inimene, kellel on täiesti tavaline hulk hobisid.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles