Teisele klassile mõeldud matemaatikaülesanne pani vanemad kukalt kratsima (8)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sostiaalmeediasse jõudis teise klassi õpilastele mõeldud matemaatikaülesanne, mis ajas etteantud vastuse tõttu paljud vanemad segadusse.

Ühendkuningriigis Bristolis elav ema Louise Bloxham oli esimene, kes õpikus olevast ülesandest foto tegi ja seda Twitteris levitas, küsides samas abi selle lahendamiseks, edastab news.com.au.

Bloxham küsis, kas see üleanne on 7 – 8-aastaste laste jaoks liiga keeruline.

Ülesanne on järgmine: «Rongis sõidab inimesi, 19 inimest lahkub esimeses peatuse ja 17 tuleb peale. Nüüd on rongis kokku 63 inimest. Kui palju oli rongis inimesi siis, kui rong alguspunktist sõitma hakkas?»

Enamik Twitteri kasutajatest teatas, et alguses oli rongis 65 inimest. Nad selgitasid, et kui võtta arv 63 ja lahutada sellest 17, saab 46. Sellele tuleb lisada maha läinud 19, sest need olid alguses rongis ning seega saadakse 65.

Inglannast ema sõnul oli matemaatikaülesandes õige lahendusena antud 46 ja see ajas ta segadusse.

Sotsiaalmeedias oli neid vanemaid, kes kasutasid ülesande lahendamiseks erinevad arvutamisviise, kuid ka nemad said 65. Leiti, et laste ülesandele oli antud koostajate või kooli poolt vale vastus.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles