Suri Soome «Rod Stewart» Riki Sorsa

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riki Sorsa
Riki Sorsa Foto: Wikipedia.org

Suri Soome armastatud laulja Riki Sorsa, keda ta välimuse ja käheda hääle tõttu kutsuti kohalikuks Rod Stewartiks.

Laulja naise Barbara Sorsa sõnul suri ta mees 63-aastasena kodus, edastab iltasanomat.fi.

Soome meedia teatel põdes staar pikka aega neelu- ja kopsuvähki, mis küll ravi tagajärjel vahepeal taandus, kuid siis uuesti tagasi tuli. Enne surma olid lauljal väga tugevad valud, mida ka ravimid ei suutnud enam leevendada.

Riki Sorsa abikaasa jäi töölt ära mõnda aega tagasi, et oma haige mehe eest hoolitseda.

«Ta suikus igavesele unele kodus, sest ta tahtis surra kodus pere keskel, mitte haiglas. Soomes on suurepärased arstid ja medõed, kes aitasid mu mehel kaua vastu pidada. Olen neile väga tänulik. Minul ja mu mehel oli pikk kooselu, ka viimased tunnid tahtsin olla temaga kodus koos ja tema tahtis minuga,» teatas naine.

Riki ja Barbara Sorsal on kaks täiskasvanud poega Rufus ja Rasmus, kellel isa surm oli haigusest hoolimata ikkagi suur šokk ja kaotus.

Naise sõnul sai ta mees aru, et haigus võib hoolimata vahepealsest taandumisest tagasi tulla, ta oli leppinud surmaga ega kartnud seda.

Riki Sorsa ütles enne surma antud viimases intervjuus, et tal on olnud suurepärane elu, kuid ta ei arva, et elab jaanipäevani.

Riki Sorsa naise teatel meenutasid nad mehe haiguse ajal ühiseid õnnelikke hetki, mida nad said kogeda nii kahekesi kui koos lastega.

Barbara Sorsa sõnul igatseb ta oma meest väga ning ta loodab, et meedia neid leina ajal ei sega.

Riki Sorsa, kodanikunimega Esko Richard Sorsa, lauljakarjäär sai alguse 1970. – 1980. aastate vahetusel ning ta esindas 1981. aastal Soomet Eurovisioonil palaga «Reggae OK», saades 20 võistleja seas 16. koha. See pala oli Sorsa esimene soomekeelne hitt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles