ERKI Moeshow finaalkollektsioon «The year of Monkey»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERKI Moeshow 2016 finaalkollektsioon «The year of Monkey»
ERKI Moeshow 2016 finaalkollektsioon «The year of Monkey» Foto: Liis Reiman

Esitleme teile ERKI Moeshow 2016 finaalkollektsiooni «The year of Monkey».

Kollektsiooni autor Elisabetta Silvestri on sündinud 1. mail, aastal 1993. Hetkel õpib Eesti Kunstiakadeemia III kursusel moedisaini.

Foto: Liis Reiman

Kollektsiooni kirjeldus:

Kollektsiooni kontseptsioon peegeldab seda, kuidas inimolendite roll on läbi aastate muutunud  – renessanssist (ehk  ajast  mil  inimeste  rolli  esmakordselt  hakati  hindama) tänapäevani.

Kollektsiooni nimi tuleneb meie kui inimeste alguse saamisest – me kõik pärineme ahvidest. 

Kollektsiooni  oluline  osa  on  ühendumine  meie  loomaliku  poolega, puudutades teemasid nagu  seksuaalsus  ja  paljunemine. Loomadel  ei  ole  tugevalt ratsionaalset mõtlemisvõimet ning  nad  vajavad  otsuste  tegemisel  kaaslaste  abi. 

Autor  näeb  väga õrna  piiri  selle  ning trendidele ja riietele pühendumise vahel. Eelkõige sellepärast, et tegemist on millegagi, mida me  tohime  ise  valida, kuime  oleme  sellegipoolest industriaalsüsteemi  mõju  all,  mis planeerib seda, mida sihtrühm järgneval aastal ostma hakkab.

Psühholoogia roll selle kõige taga on samuti oluline võtmeküsimus. Kui tähtis on mood meie igapäevaelus? Kui  palju  kulutavad  inimesed  sotsiaalsetele  vajadustele (nagu tunnustus ja eneseväljendus) isegi kui see on pealiskaudne ning pole prioriteetne ellujäämiseks?

Kollektsiooni  eesmärk  oli  panna  kokku  erinevad  osad,  mis  selle teemaga seostuvad. Materjale  ja  proportsioone  on  kasutatud  idee  metafooridena. Kollektsioon  on  autori enese vaatenurk teda ümbritseva  suhtes ning üle kõige on see sotsiaalne eksperiment. 

Foto: Liis Reiman
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles