Galerii: Vaata, kes pälvis parima noore juuksuri tiitli!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile, 6. mail Tartus lõppenud juuksuri eriala õppurite kutsemeistrivõistlusel selgitati välja parimad noored juuksurid kahes kategoorias. Parima juuksuri kategooria võit läks Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse õppurile Anna Kabilovale ning trendisoengu kategooria esikoha pälvis Tallinna Tööstushariduskeskuse õppur Regina Netšajeva.

Foto: innove.ee

Esimese kategooria teise koha pälvis Regina Netšajeva Tallinna Tööstushariduskeskusest ning kolmanda koha Kairit Laanela Pärnumaa Kutsehariduskeskusest. Esikolmik sai ka sertifikaadid Peterburis toimuval ilufestivalil Nevskie Berega osalemiseks.

Trendisoengu kategooria teise koha pälvis Meriliis Rumvolt Tartu Kutsehariduskeskusest ning kolmandale kohale tuli Piret Prüssel, samuti Tartu Kutsehariduskeskusest.

Parima juuksuri tiitliga tunnustatud esimese aasta õpilane Anna Kabilova võttis enda sõnul võistluselt kaasa palju häid emotsioone ja uusi kogemusi. „Mulle meeldis võistluse hingestatus. Kuna tööde teostamise aeg oli piiratud, siis tuli keskenduda ja anda oma parim,“ ütles Kabilova.

Kabilova valis juuksuri eriala, sest ta soovib inimesi ilusaks teha. „Mulle meeldib kätega tööd teha. Proovisin ka õmblemist, kuid see ei olnud minu jaoks. Nii jõudsingi juuksuri kutse juurde,“ lisas Kabilova.

Foto: innove.ee

Trendisoengu kategooria esikoha pälvinud teise aasta õppur Regina Netšajeva oli võiduhetkel õnnelik.

„Harjutasin päris palju. Mind inspireerib vene juuksur Ruslan Tatyanin – võtsin mõned nüansid ka tema töödest,“ kommenteeris Netšajeva oma võidutööd ning lisas tagasihoidlikult, et tulevikuks on tal suured plaanid.

Foto: innove.ee

Kohtunike sõnul oli võistlus üsna tasavägine ning esikohtade väljaselgitamisel tuli kohtunikel ka pisut vaielda. „Tänased võistlejad olid üsna julged ja see julgus oli õigustatud, sest nad tegid väga head tööd. Võrreldes kutseeksamite tasemega oli tänane tase kõrgem,“ ütles Revaalia salongi meister-stilist ja koolitaja Kersti Suve.

„Mulle meeldis, et noored juuksurid oskavad ja julgevad kasutada erinevaid juuste värvitehnikate lahendusi ning on võimelised nägema lõikuse ja värvimise tervikpilti juba ette,“ lisas Eesti Juuksurite Ühenduse haridusjuht ja kutseõppespetsialist ning Intersaloni vanemmeister-stilist Kaja Seppel.

Foto: innove.ee

Parima juuksuri tiitli võitjale tõi kohtunike sõnul võidu omanäolisus, loomingulisus ja töö puhtus. „Võitjal oli ülitäpne visioon ning ta oskas oma töö teostamise ka väga hästi lahti seletada,“ ütles Duglase salongi stilist-koolitaja Raivo Ploom.

Trendisoengu kategoorias oli silmapaistvaid võistlustöid, aga ka töid, kus new vintage’i kontseptsiooni ei osatud tabada.

„Mina isiklikult hindan kõige rohkem töö puhtust, kuidas soeng sobib modellile ning kas elemendid on omavahel proportsioonis. Võidutöö puhul oli kogu tervik perfektne ning tänast võitjat lähen ma kindlasti püüdma,“ ütles trendisoengu kategooria külaliskohtunik ja ghd (good hair day) müügiesindaja Eestis, Erica Teras.

Foto: innove.ee

Koostöö kutseõppeasutuste ja tööandjate vahel on eri salonge esindanud kohtunike arvates viimastel aastatel paranenud. Salongid on leidnud koolidest uusi töötajaid, tööandjad pakuvad õppuritele praktikavõimalusi ning koolide ja salongide huvi koostöö vastu on vastastikune. Ka kutsevõistlusel osalenud võistlejad võtaks kohtunikud kõhklemata oma salongi tööle.

Foto: innove.ee

Kuid juuksuri eriala on keerukas ja hõlmab rohkemat kui esmapilgul paistab. Kohtunike arvates võiks õppekavades rohkem kaalu olla nii psühholoogial kui ka majandusainetel.

„Kui juuksur äri jaoks mõne toote ostab, siis peab ta ka oskama arvestada, mitu tundi tööd tuleb teha, et see kulu tasa teenida. Sellist arvestusoskust võiks õpilastes rohkem arendada,“ ütles Vanalinna salongi juhataja ja juuksur Anneli Paat.

„Õppetööd saaks palju arendada ka sellega, kui õpetajad osaleksid rohkem koolitustel ja salongitöös. Mulle tundub, et õpetaja on koolis jäänud vaid õpetajaks ning ei pruugi omada ettekujutust reaalsest, tempokast salongitööst. Sel moel saaks õpetajad ülevaate, kuidas õpilasi tööturu jaoks paremini ette valmistada,“ märkis Suve, ent nentis, et sellise koostöövormi elluviimiseks tal veel võtit ei ole.

Foto: innove.ee

Vaata põneva võistluse pildigaleriid!

Võistlusel osales kokku 15 õppurit Tallinna Tööstushariduskeskusest, Ida-Virumaa Kutsehariduskeskusest, Pärnumaa Kutsehariduskeskusest ja Tartu Kutsehariduskeskusest. Võistlustöid hindasid eriala spetsialistid: Heijamari Kolk (Kahe Ilusalong), Anneli Paat (Vanalinna salong), Kersti Suve (Revaalia), Raivo Ploom (Duglas), Kaja Seppel (Eesti Juuksurite Ühendus, Intersalon) ja külaliskohtunik Erica Teras (ghd).

Võistlust korraldas SA Innove koostöös Eesti Juuksurite Ühenduse ja Tartu Kutsehariduskeskusega. Võistluse läbiviimist toetasid Euroopa Sotsiaalfond ja Haridus- ja Teadusministeerium ning võistlust sponsoreerisid Sirowa Eesti AS, Kivilaine OÜ, Duris OÜ, Duglas salongikett, Emsibeth Eesti, Revaalia ilusalong OÜ, RNR Sim, Salonshop Baltic AS, TradeHouse Ilukaubamaja, EVOS Estonia, ghd, ilufestival Nevskie Berega, Paul Mitchell, Estel Eesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles