Tallinna Merepäevade kodusadamaks on esmakordselt ka Pirita jahisadam

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Merepäevad
Tallinna Merepäevad Foto: Heiti Kruusmaa

Tänavused Tallinna Merepäevad pakuvad mitmeid uuendusi, neist suurim on kahtlemata Pirita jahisadama lisandumine Tallinna Merepäevade programmi. Kui varasemalt on merepäevade kodusadamateks olnud Vanasadam, Lennusadam ja Noblessneri sadam, siis sel aastal on neljanda sadamana programmi toodud ka tallinlaste suur suvine lemmik Pirita jahisadam.

“Tallinna Merepäevad on läbi aastate kujunenud Eesti suurimaks mere- ja perepeoks ja oleme juba paar aastat mõelnud, et merepäevade ala võiks veelgi laiendada ja mööda rannajoont edasi liikuda. Tallinna kõige suurem  jahisadam on kindlasti hea ja väärikas lisandus Tallinna Merepäevadele,” rääkis merepäevade korralduskomisjoni esimees ja hetkel Tallinna linnapea ülesannetes tegutsev Taavi Aas.  “Pirita lisandumisega leiavad rannailma nautijad samuti tee merepäevadele ja kindlasti on oluline see, et kolmeks päevaks taastatakse võimalus liikuda kesklinnast Piritale laevaga. Tallinn on merelinn ja on oluline, et linnaelanikud ja –külastajad saaksid osa sellest rikkalikust merekultuurist, mis meie pealinnal pakkuda on,” lisas Aas.

Viimati sai kesklinnast Piritale laevaga sõita 1990. aastate lõpul, kui oli avatud Linnahalli - Pirita – Aegna laevaliin ja mida teenindas mootorlaev Koplirand. Tänasel päeval on see laev tuntud Monika nime all. Pärast seda ei olegi linnarahval olnud võimalik kasutada kahe suure sadama vahel liikumiseks regulaarset laevaliini. Selleaastastel Tallinna Merepäevadel on see aga võimalik – meretakso viib soovijad Vanasadamast otse Pirita ajaloolistele mereradadele.

Pirita jahisadama ala rikastab Tallinna Merepäevade programmi ka meelelahutusliku isetehtud lennumasinate võistlusega “Karsumm – mere eri”. Kas keegi on suuteline ehitama masinat, mis püsib õhus ja sekundiga vette ei prantsata? Oma lennumasina saab võistlustulle tuua laupäeval, 16. juulil, registreerimine avatakse veebilehel 14. juunil.

Erilise kontsertelamuse saavad merepäevade külastajad kindlasti reedel kell 22.30, kui Pirita jahisadamas toimub kontsert otse laevalt. Publiku kütab üles alati suurepärase esinemise poolt teatud kollektiiv Ziggy Wild ning õhtu lõpetab kaunis ilutulestik.

Samuti on Pirita jahisadam sel aastal koduks Muhu Väina regatile ning just Piritalt saab avalöögi reedene suur Tallinna Merepäevade mereparaad.

Tallinna Merepäevad toimuvad 15.-17. juulini Vanasadamas, Lennusadamas, Noblessneri sadamas ja Pirita jahisadamas. Merepäevade üldprogramm avalikustatakse 14. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles