Superauto Koenigsegg sünni juures on oluline roll eestlastel (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koenigsegg Regera
Koenigsegg Regera Foto: Autocar

«Pealtnägija» tõi täna ekraanile loo kuuest Eesti spetsialistist, kes ehitavad paljude meelest maailma sõgedaimat ja seksikaimat superautot Koenigsegg.

Koenigseggis töötab hetkel kuus noort eestlast, kellest neli alustasid teekonda autoarenduse rahvusvahelisse tippliigasse garaažist Tallinna Tehnikakõrgkooli taga, kus asub Eesti tudengivormeli staap, vahendab Menu.

Koenigseggi kontaktis mängis olulist rolli tiimi endine kapten Kristjan Maruste, kes kohtas ühel konverentsil Viinis Christian von Koenigseggi ja võttis tal nööbist kinni. «Ütlesin, et mul on maailma parimad noored insenerid, ma arvan, et teil on neid vaja,» meenutas Maruste.

Alates eelmisest suvest on Koenigseggi inseneride hulgas 25-aastane Indrek Saaremaalt, kes tudengivormeli juures vastutas komposiidist detailide eest; 30-aastane Jüri Kiviõlist, kes oli läbi aegade kiireim tudengivormeli piloot ja vastutas veermiku eest; 24-aastane Tõnis Tapalt, kelle talent on aerodünaamika; ning viimane inseneride ritta liitunu – 32-aastane endine tudengivormeli kapten Ruben, kelle teema on vedrustus.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles