Angelika Larkina jõudis 10 000 võistleja seast 16 parema baarmeni hulka

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Baarmen Angelika Larkina jõudis ülemaailmsel Bacardi Legacy kokteilivõistluse pingelises finaalis 16 parema baarmeni hulka. Angelika võistles enda loodud, armastusest inspireeritud kokteiliga MiAmor San Fransiscos toimunud finaalis 36 riigi parima baarmeniga, üle maailma konkureeris finaali pääsemise nimel üle 10 000 võistleja. Võitjaks kuulutati Gn Chan USA-st kokteiliga Venceremos.

«Finaali tase oli uskumatult kõrge, siin osalesid maailma parimate baaride baarmenid ja kokteilimeistrid! Kuigi tegu ei ole just kerge ülesandega, on siiski ka väikesel riigil nagu Eestil võimalus silma paista – soovitan kolleegidel Eestist järgmisel võistlusel kindlasti osaleda, sest see on võimalus õppida maailma tippudelt ning erialaselt iseendale üks korralik väljakutse esitada,» ütles baarmen Angelika Larkina Eesti Baarmenite Assotsiatsiooni (EBA) koolituskeskusest.

Foto: promo

Rahvusvaheline žürii tõi Angelika Larkina kokteili puhul välja, et tegu on Bacardi Legacy võistluse olemust tabava kokteiliga, mida ta finaalis ka õnnestunult esitles.

«Palusin enne võistlust sõpradel erinevates riikides minu kokteili valmistada, et selgitada välja, kas mu kokteili komponendid on maailmas hõlpsalt kättesaadavad. Žürii hindab küll kokteili maitset, välimust ja esitlust, kuid seejuures arvestatakse ka selle läbilöögi potentsiaali kogu maailmas,» lisas Angelika Larkina.

Foto: promo

Kaks aastat tagasi jõudis Angelika Larkina esimese eestlasena Bacardi Legacy maailmameistrivõistluste finaalis kaheksa parema hulka.

Foto: promo

Kokteili retsept:

Kokteili MiAmori koostisosad: 5 cl Bacardi Carta Oro, 2 cl Martini Rosato, pool teelusikat aprikoosibrändit (Apricot brandy), 1 tl Muscovado suhkrusiirupit (2 osa tumedat Muscovado suhkurt : 1 osa vett), 2 sortsu apelsinibitterit, jääd ja kaunistuseks apelsinikoor.

Kokteili valmistamiseks tuleb mõõta kokteili koostiosad seguklaasi, kuid segamiseks sobib ka suurem klaas või kann, kus on ruumi segada. Lisada jää ja segada kuni kokteil on külm. Kurnata kokteil eeljahutatud coupette või kokteiliklaasi, piserdada peale apelsinikoore eeterlik õli (selleks lõigata koorest tükk ja pigistada kokteili kohal nii, et eeterlikud õlid eralduvad). Kaunistada apelsinikoorega.

Foto: promo

Bacardi Legacy maailmameistrivõistlustele pääsemiseks võistlevad baarmenid üle maailma esmalt kohalikes voorudes, kus tänavu üle 10 000 võistleja seast selgitati välja 36 finalisti.

San Fransiscos korraldati finalistidele erialaseid õpi- ja töötubasid, et finalistid saaksid end täiendada maailmas tunnustatud baarmenide ja koolitajate käe all.

Foto: promo

Bacardi Legacy kokteilivõistlusel osalemiseks peavad baarmenid looma ise uue kokteiliretsepti ja võistlusel kokteili valmistama ning žüriile esitlema. Võistlejate erialaseid oskuseid, sh kokteilide valmistamist ja esitlemist hindas rahvusvaheline žürii.

Bacardi korraldab maailmameistrivõistlust Bacardi Legacy Global Cocktail Competition alates 2008. aastast. Bacardi Legacy maailmameistrivõistluste peaauhinnaks on erialased täiendus- ja koolitusreisid, kus õpitakse tundma maailmakuulsate baaride edulugusid ja kohtutakse kogemuste ning teadmiste vahetamiseks mitmete tipp-baarmenitega üle maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles