Donald Trumpist aktimaali teinud naine sai peksa

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TOPSHOT - A gallery curator looks at a painting of US presidential candidate Donald Trump titled "Make America Great Again" by Los Angeles based artist Illma Gore at the Maddox gallery in central London on April 9, 2016. / AFP PHOTO / NIKLAS HALLE'N / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY MENTION OF THE ARTIST UPON PUBLICATION - TO ILLUSTRATE THE EVENT AS SPECIFIED IN THE CAPTION
TOPSHOT - A gallery curator looks at a painting of US presidential candidate Donald Trump titled "Make America Great Again" by Los Angeles based artist Illma Gore at the Maddox gallery in central London on April 9, 2016. / AFP PHOTO / NIKLAS HALLE'N / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY MENTION OF THE ARTIST UPON PUBLICATION - TO ILLUSTRATE THE EVENT AS SPECIFIED IN THE CAPTION Foto: NIKLAS HALLE'N/AFP

Austraallannast kunstnik Illma Gore tegi USA vabariiklaste presidendikandidaadist Donald Trumpist maali, millel teda on kujutatud aktina ja mikropeenisega.

USAs on selle teose väljapanek keelatud, kuid seda saab näha Londoni Maddoxi kunstigaleriis, edastab nbclosangeles.com.

Pilt Trumpist jõudis ka Facebooki, kuid Trumpi kampaaniakontori nõudmisel Facebook eemaldas selle.

Paar nädalat tagasi pandi maal pealkirjaga «Make America Great Again» ja hinnaga kaks miljonit dollarit välja Londonis. Maali pealkirjaks on Trumpi kampaaniamoto.

Gore oli möödunud nädalalõpul Los Angelese La Cienega bulevardil, kus talle päise päeva ajal kallale tungiti.

Kunstniku sõnul väljus üks talle tundmatu meest autost, tuli tema juurde ja virutas talle mitu korda vastu nägu samal ajal hüüdes «Trump 2016».

Gore tegi endast pärast rünnakut selfie, mille ta sotsiaalmeediasse pani, näidates oma vigastusi. Ta teatas rünnakust politseisse ning Los Angeles politsei uurib juhtumit.

Kunstniku sõnul oli ta ründaja umbes 25-aastane noor mees, tal olid jalas punased šortsid ja peas punane pesapallimüts, kuid ei olnud särki seljas.

Gore`i teatel kontakteerus temaga juba varem keegi Trumpi kampaaniakontorist ning ähvardas vägivalla ja kohtuga, kui ta plaanib Trumpi kujutavat maali müüa.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles