Golfimaailma ärieliit koguneb Saaremaale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
18. märtsil särasid Butterfly Lounge`is kaunid golfitarid moodi esitledes
18. märtsil särasid Butterfly Lounge`is kaunid golfitarid moodi esitledes Foto: Edmond Mäll

Maailma suurim äriringkondade golfiüritus toimub Saaremaal.

13. mail toimuvad Kuressaares Saare Golfi väljakul maailma suurima äriringkondade golfiürituse World Corporate Golf Challenge kvalifikatsioonivõistlus, mille võitjapaar sõidab juunis maailma finaalvõistlusele Portugali.

Kokku osaleb antud võistlussarjas üle 7500 ettevõtete juhi, esindatud on 50 riigi esindajad. Finaalmängude käesoleva aasta patroon on Portugali jalgpallur Luis Figo ning võistlused jõuavad Golf World TV ülekande kaudu hinnanguliselt 350 miljoni vaatajani kogu maailmas.

Tegu on esimese suurema rahvusvahelise golfiüritusega, mis on pärast 23-aastast toimumist lõpuks jõudnud ka Saare Golf eestvedamisel Eestimaale.

Foto: MediaMarketing

Kõigest räägib täpsemalt väljaku tegevjuht Marko Kaldoja

Kas Saaremaal hakkab toimuma midagi, mida Saare Golfis pole kunagi olnud?

Ärigolfi võistlusi korraldavad Eestis kümmekond eesrindlikku ettevõtet, kelle võistlused on ka Saare Golfi väljakul korduvalt toimunud. Kuid me pole ise olnud maailmasarjade nö maaletoojad, seega esmakordselt see aset leiab tõesti. World Corporate Golf Challenge on võistlus, mis loob võimaluse maailma ettevõtetega kontakte luua ning nautida golfimängu maailmatasemel korraldatud võistlusel.

Võistlus Saare Golfis on siis kohe tulekul?

Jah, see on kohe ukse ees, toimub toredal kuupäeval, reedel 13. mail algusega kell 13 ühisstardist. Mänguvormiks meeskondlik stableford  (punktimäng). Registreerumiseks peab ettevõte moodustama meeskonna, kas siis oma ettevõtte töötajatest või ka koos tarnija, partneri, kliendiga, kellega kokku lepitakse ühiselt esindatava firma- meeskonna nimi.

Võistlejad mängivad ¾ HCP-ga ja mängutulemuseks arvestatakse igal rajal mõlema meeskonnaliikme punkti summa. Võistkonnad saavad moodustada  vähemalt 18-a. amatöörmängijad, kes omavad 2016.a. kehtivat HCPd.

Võistlejad, kellel on kõrgem HCP kui 28 võetakse arvestuse aluseks HCP 28.Pärast võistlust toimub ka äriseminari, kus esineb üllatusesineja päevakajalisel teemal. Järgneb autasustamine ja meeleolukas pidulik õhtusöök.

Kui tõsine saavutus on sellise rahvusvahelise võistluse Eestisse toomine?

World Corporate Golf Challenge võistluse Eestisse toomine polnud lihtne. See sündis pikkade vestluste tulemusel. Tutvustada tuli nii Eestit kui sihtkohta, ärikeskkonda, golfi arengusuundi meie riigis, meie väljakut ja plaane ja palju muud.

Möödunud suvel käisin ka ise finaalvõistlusel Portugalis kohal, et näha korralduslikku poolt. Antud ülemaailmse golfiürituse korraldajate 20-aastane kogemus ühe maailmanimega võistluse korraldamisel on ka meile hea praktiline õppimisvõimalus analoogsete võistluste Eestisse toomisel. Nädal finaalüritusel oli täis huvitavaid kohtumisi, võimalust mängida golfi ning kvaliteetset meelelahutust

Kuidas võistlejad kvalifikatsioonivõistlusele satuvad?

Riikides, kus golfimängijad on palju, on riiklikku finaali jõudmiseks tihe osavõistluste sõel. Eestis on võimalus 13. mai võistluse võitjatel otse sõita oma ettevõtet ja  Eestit esindama maailma finaali, mis toimub 21.-26. juunil Portugalis Cascais.

Saaremaale mere taha tulek on üks suurem ettevõtmine, kas antud nädalavahetusel on veel võistlusi?

Eks kõik, mis Tallinnast väljas, tundub juba justkui kauge. Tulek on aga seda aga väärt. Tingimused on lihtsad, tuleb panna oma meeskond lihtsalt kirja ja tulla mängima. Kõik, kes registreeruvad enne 06. maid, saavad boonusena kaasa ka ühe mänguringi Pärnu Bay Golf Links väljakul.

Ja antud nädalavahetusel toimub Saare Golfis ka teine võistlus, milleks on naiste paarismängu võistlus SheGolf, mis eelmisel aastal naiste poolt väga hästi vastu võeti. Taas kord palju üllatusi, kingitusi I osavõistluse peapartnerilt Grand Rose Spaalt ja ka õhtusöök Grand Rose Spa restoranis. 

Täpsemat infot leiab Saare Golf kodulehelt www.saaregolf.ee

Usutles Monika Kuzmina

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles