Kuula: Eesti Laul 2017 tunnusmuusika remixi autor on noor tulevikutäht Futuristik, kes on alles koolipoiss

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kris Evan Säde ehk Futuristik
Kris Evan Säde ehk Futuristik Foto: Marek Metslaid

Eesti Laul 2017 läheneb ning praeguseks on juba valmis järgmise aasta suure muusikavõistluse tunnusmeloodia. Üllatav on asjaolu, et muusika remixi autor on alles koolis käiv noormees Kris Evan Säde.

«Seoses konkursi laienemisega tõime Eesti Laulu juurde uue ja rütmikama muusika, mille autor on Arian Levin. 2017. aastaks tegi sellest remixi Futuristik. Selle nime taha peitub Kris Evan Säde, kes õpib Gustav Adolfi gümnaasiumi 11. klassis,» räägib Eesti Laulu peaprodutsent Mart Normet.

Musikaalset noormeest soovitas Normetile Ago Teppand. «Kui küsisin temalt nõu, kes Eesti muusikaloojatest on 2017. aasta saundiga, sain talt sekundiga vastuse: Futuristik,» lisab ta.

Põnevaks teeb kogu asja see, et Normet ja Säde pole mitte kunagi kohtunud. Kogu asjaajamine on toimunud moodsalt sotsiaalmeedia vahendusel, Facebooki vestlusaknas.

Säde muusika kohta jagub Normetil vaid kiidusõnu ning noore muusiku looming annab konkursile kindlasti oma moodsa varjundi. «Eesti Laul on ikka vaadanud tulevikku, käinud ajaga kaasas. Mul on väga hea meel, et meil on paadis nii kõva tulevikutegija kui Futuristik,» rõõmustab Normet.

Kuigi Kris Evan Säde aka Futuristik õpib alles keskkoolis, on tema muusikutee aukartustäratav.

«Muusikaga tegelemist alustasin 13-aastaselt, teadmata täpselt, mis see muusika, mida ma teen, üldse on. Tasapisi hakkas huvi asja vastu aina kasvama ja 15-aastaselt võeti mind vastu tol hetkel Saksamaa ühte kõvemasse plaadifirmasse Plasmapool, kelle release'id purustasid kõik müügisaitide tabelid,» räägib Futuristik.

«Kui sain 15, siis paljud minu iidolid olid koondunud Saksamaa plaadifirma Plasmapool alla. Olin selleks hetkeks juba kaks aastat muusikat teinud ning sõber soovitas, et miks mitte proovida ja saata ka sinna mõni lugu. Minu imestuseks meeldis see managerile ja nii koostatigi 6-kuune eksklusiivleping minu ja Plasmapooli vahel. Järgmise kahe aasta jooksul väljastasin sealt üle kümne loo, millest mõni jõudis Beatporti edetabelite tippudesse,» kirjeldab ta oma muusikutee edukat algust.

Õige pea tuleb Futuristikul välja ka verivärske singel «Little Bit», kus lisaks Ago Teppandile laulab ka Rosanna Lints. «Little Bit» tuleb välja rahvusvahelise plaadifirma NCS alt.

Futuristik on loonud Eesti Laulule kaks moodsat versiooni - house'i ja drumm and bas'i rütmiga ning näidet selle kohta kuuled siin.

Eesti Laul 2017 piletid jõuavad Piletilevis müügile juba homme!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles