Norra eurolauliku Agnete Johnseni sõnul käis ta läbi vaimsest põrgust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agnete Kristin Johnsen
Agnete Kristin Johnsen Foto: SCANPIX

Norrat esindab selle aasta Eurovisiooni lauluvõistlusel Agnete Kristin Johnsen, kelle sõnul oli tal periood, mil ta oli sügavas depressioonis ja tahtis endalt elu võtta.

Nessebyst pärit 21-aastase laulja teatel kahandas ta enne Eurovisiooni ürituste arvu, kaasa arvatud intervjuud ja kontserdid, et ta end liigselt ära ei kurnaks, edastab The Local.

«Saan aru, et meedia on minu Eurovisiooni etteastest huvitatud, kuid ma ei soovi ajakirjanikega suhelda. Minu ainsaks eesmärgiks on teha seda, mida ma enim armastan – laval laulda. Loodan, et minust saadakse aru,» teatas norralanna.

Johnsen võitis veebruaris Norras lauluvõistluse palaga «Icebreaker», mis viis ta oma riiki Eurovisiooni esindama.

Lauljanna sõnul oli tal mitu aastat depressioon ja palju enesetapumõtteid ning neid esineb aegajalt seni.

«Mul oli mitu aastat raske aeg, kuna olin sügavas depressioonis ja ma ei suutnud oma mõtteid kontrollida. Kui ma ühtegi positiivset mõtet ei leia, langen vaimsesse põrgusse. Tegemist on kõige puhtakujulisema vaimusisese purgatooriumiga,» selgitas Johnsen.

Johnseni sõnul on tal raske osaleda enne suurt lauluvõistlust reklaamüritustel, sest need häirivad ja takistavad teda keskendumast kõige olulisemale.

Lauljanna mänedžeride Stein Vanebo ja Espen Nystadi teatel toetavad nad Johnsenit, et ta säilitaks vaimse tasakaalu ja seda teeb kogu Norra Eurovisiooni meeskond.

«Läheme Stockholmi eesmärgiga saada võit, seda teeb ka Agnete. Toetame teda igakülgselt,» laususid Vanebo ja Nystad.

Johnsen astub üles teises poolfinaalis 12. mail, finaal leiab Stockholmi Globenis aset 14. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles