Video: Nazca geoglüüfide seast leiti uus müstiline koletis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks Nazca geoglüüfidest, mis kujutab kondorit
Üks Nazca geoglüüfidest, mis kujutab kondorit Foto: SCANPIX

Jaapani Yamagata ülikooli teadlaste sõnul leidsid nad Peruust kuulsate Nazca geoglüüfide seast uue, mis kujutab mingit müstilist koletist.

Teadlaste sõnul asuvad kaks nüüd avastatud maapinnajoonist Majuleoses ja kujutavad loomi, kellel on pikk keel suust väljas, mustriline keha ja palju jalgu, edastab foxnews.com.

Uurimine näitas, et need geoglüüfid loodi hilisel Paracase perioodil (400 – 200 eKr) meetodil, mille puhul tumedamad pinnasekivimid eemaldati osaliselt, et esile tuleks sügavamal asuvad heledad kivimid.

Eemaldatud kividest tehti müütilise looma piirjooned.

Jaapanlased on Nezca geoglüüfe uurinud alates 2011. aastast ning nüüdsed uuringud on kokku kaheksandada. Nüüd leitud kaks uut joonist on piisavalt suured, et neid on helikopteri või drooniga lennates kerge märgata.

«Nende kahe geoglüüfi vahel kulgeb tee, mis viib Cahuachi templisse. See lubab oletada, et koletised on seotud palverännakuga,» edastasid uurijad Masoto Sakai ja Jorge Olano Yamagata ülikooli leheküljel.

Wikipedia: Nazca geoglüüfid paiknevad Nazca kõrbes Peruu lõunaosas kuiva kliimaga kiltmaal. 1994. aastast kuuluvad need UNESCO maailmapärandi nimistusse.

Sadade geoglüüfide seas on lihtsaid jooni ja ka selliseid keerulisi figuure nagu koolibrid, ämblikud, ahvid, kalad, haid, mõõkvaalad ja sisalikud. Samuti on taimi ja abstraktseid kujundeid. Suurimate geoglüüfide läbimõõt on umbes 200 meetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles