Rootsi kalamees sai kätte 21-kilogrammise haugi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haug
Haug Foto: Wikipedia.org

Rootsi meedia teatel jäi aprillis rootslasest kalamehe õnge otsa rekordhaug, mille kaal oli 21,07 kilogrammi, pikkus 128 sentimeetrit ja ümbermõõt 71 sentimeetrit.

Fredrik Johanssoni sõnul oli ta koos sõbra Jimmie Johanssoniga Vätterni järvel kalastamas, kui ta sai unelmate haugi.

«Mina ja mus sõber olime keset Vätternit, kui järsku oli kala konksu otsas. Arvasin, et tavaline saak, selle suurusest sain pildi alles siis, kuid kala oli paadis.  Palusin sõbral kala jäädvustada ja aidata mul teda mõõta. Siis lasin haugi tagasi vette,» teatas kalamees.

Rootsi kalameeste ühing Sportfiskarna sai Johanssonilt rekordhaugi kohta andmed.

«Haug on sportkalameestele tähtis saakkala ja tänapäevase harrastuskalastamise sümbol, sest üle 20-kilogrammist haugi peetakse unistuseks. Fredrik Johansson näitas, et selliseid kalu on olemas,» teatas ühingu eestvedaja Nicka Hellenberg.

Rootsi eelmine rekordhaug püüti 17 aastat tagasi ja see kaalus 19,34 kilogrammi.

Wikipedia: haug (Esox lucius) on hauglaste sugukonda haugi perekonda kuuluv röövkala. Haugi keskmine pikkus on 30 – 80 sentimeetrit ning kaal 0,3 – 2,5 kilogrammi, kuid suuremate isendite oma 15 – 20 kilogrammi.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles