Taipoksi treener Kevin Renno: noored veedavad liiga palju aega ninapidi arvutis (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taipoksi treener Kevin Renno: tänapäeva noored veedavad liiga palju aega istudes ninapidi arvutis
Taipoksi treener Kevin Renno: tänapäeva noored veedavad liiga palju aega istudes ninapidi arvutis Foto: MediaMarketing

Möödunud nädalal toimus Tallinnas Sparta Spordiklubis suur spordipäev Tallinna Saksa Gümnaasiumile, mis tõi kohale 500-600 last. Klubirahvas tutvustas noortele külalistele erinevaid spordialasid ja tervislikku toitumist.

Foto: MediaMarketing

«Päeva eesmärk oli suunata lapsi erinevatele treeningutele,» selgitas taipoksitreener Kevin Renno.

«Tutvustasime kolme tunni jooksul Saksa Gümnaasiumi lastele ja noortele erinevaid treeninguid, mis toimuvad Sparta Spordiklubis, lisaks viidi läbi ka toitumisloeng, et avada noorte silmi tervisliku eluviisi suunas. Lisaks taipoksile said noored proovida jõusaali, saalihokit, sulgpalli, lauatennist ja palju muud.»

Foto: MediaMarketing

Kevin Renno ütleb, et noorte ja eriti nende õpetajate entusiasmi oli rõõm vaadata ja nende emotsioone nähes võib kindlalt öelda, et päev läks korda.

Temale treenerina meeldis eriti noorte huvi taipoksi vastu. «Usun, et iga laps leidis endale midagi, ja taipoksi poole pealt võib öelda, et enamus olid vaimustuses, nähes, et taipoksi treening pole nii robustne ja ohtlik, nagu esimese hooga arvatakse.»

Foto: MediaMarketing

Sellised päevad ja koostöö koolide ning spordiklubidega on treeneri arvates väga olulised, sest tänapäeva noored veedavad liiga palju aega istudes ninapidi arvutis, telekas või nutitelefonis ning sellest saabki alguse ebatervislik eluviis ja ebakorrapärane toitumine.

Inimene on Kevin Renno sõnul loodud liikuma ja iga noor peaks tegelema ka mõne füüsilise spordialaga, et anda endale tugev ja vormis keha, mis omakorda tagab hea tervise ja tugeva enesehinnangu.

Tallinna Taipoksi Klubi ootab enda ridadesse uusi võitlejaid.

Kevin Renno soovitab noortel lihtsalt julgelt proovima tulla. «Taipoks sobib noortele poistele ja tüdrukutele just sellepärast, et töö käib terve kehaga, mis annab tervele kehale hea toonuse ning on suurepärane rasvapõletaja. Iga inimene tuleb treeningule oma põhjuse ja eesmärgiga olgu selleks siis rasvapõletus, enesekaitse õppimine või enesekindluse tõstmine ja võin kindlalt öelda, et taipoksist saab seda kõike,» ütleb võitluskunstide propageerija ja treener Kevin Renno.

Veel toimus samasugune üritus Tallinna Südalinna Koolile ja tutvustustega jätkatakse sügisel uue kooliaasta saabudes.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles