Mozartfestil kõlab maailmaesiettekanne ning remixitud Mozart

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Mölder
Sander Mölder Foto: Madis Sinivee

7. mail lõpetab Tallinna Filharmoonia hooaja minifestivaliga „Mozartfest”. Tallinna Kammerorkestri esituses tuleb maailmaesiettekandele Tõnu Kõrvitsa „Vihma laulud vikerkaarele“. Õhtu lõpetab „Mozartfest.Remix”, kus Mozarti muusika kõlab Maria Listra, Pavlo Balakini, Tiit Kikase ja Sander Mölderi töötluses värskelt ja rabavalt.

Õhtu esimese kontserdiga, mis algab kell 19:00 Tallinna Filharmoonia Valges saalis (Pikk 26), tähistatakse Tõnu Kõrvitsa heliloojaresidentuuri lõppemist Tallinna Kammerorkestri juures. Maailmaesiettekandele tuleb Tõnu Kõrvitsa loodud fagotikontsert „Vihma laulud vikerkaarele”, kus soleerib Martin Kuuskmann fagotil. „Lisaks kõlavad Tõnu Kõrvitsa „Nokturnid” keelpilliorkestrile ja kontratenorile ning kogu kontserti raamivad Mozarti sümfooniad,” tutvustab õhtu kava Tallinna Filharmoonia värske kunstiline juht Risto Joost. Joost ise astub kontserdil üles nii dirigendi kui lauljana.

Samal õhtul kell 22:00 leiab aset väga eriline Mozart.Remix kontsert, kus Mozarti muusikat töötleb elektrooniliselt Tiit Kikas. Koos Kikasega on laval ansambel Fresh, mis koosneb Tallinna Kammerorkestri liikmetest. „Soovisime väljakujunenud piiridest natuke kaugemale astuda ja näidata klassikalist muusikat värskest küljest. Nii võib öelda, et Tiit Kikase töötluses kuuleb Mozarti tõelisi hitte nagu Öökuninganna aaria ooperist „Võluflööt” ning Komtuuri stseen ooperist „Don Giovanni”. Koos Kikasega on solistidena laval Maria Listra ja Pavlo Balakin. Keskööl astub aga lavale noor ja andeks elektroonilise muusika kunstnik Sander Mölder, kelle DJ-set on samuti inspireeritud Mozarti muusikast,” selgitab Joost.

Mozartfest kestab 5. maist kuni 7. maini Tallinna Filharmoonias (Pikk 26) ning Vabal Laval. Mozartfesti korraldab Tallinna Filharmoonia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles