Video: Hiinas sündis 15 sõrme ja 16 varbaga laps

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina poisil on 15 sõrme ja 16 varvast
Hiina poisil on 15 sõrme ja 16 varvast Foto: Youtube

Hiinas sündis laps, kellel on geneetilise mutatsiooni tõttu 15 sõrme ja 16 varvast.

Kolm kuud tagasi Hunani provintsis Pingjiangi maakonnas Zhongpingis sündinud poiss sai nimeks Hong Hong ja ta vanemad on Hiina sisesed migranttöölised, edastab news.com.au.

Arstide sõnul on lapsel polüdaktüülia, mille tõttu ta kätel on lisasõrmi ja jalgadel lisavarbaid, kuid üllatav on see, et tal ei ole pöidlaid.

Hong Hongi emal on samuti polüdaktülism, kuid kergemal kujul, kuna tal on ühel  käel kaks pöialt, mis on kokku kasvanud, teisel käel on eraldi kaks pöialt ja lisavarbad.

«Mu naisel on sama sündroom, mis pojal. See, et lapsel on palju lisaosi, näitas ära haiglas tehtud ultraheliuuring, kuid muidu on laps terve,» teatas isa Zou Chenglin.

Tehases töötav paar kogub raha, et saata oma poeg operatsioonile, mille käigus lisavarbad ja –sõrmed eemaldatakse, sest muidu oleks lapse elu keeruline. Hiinas stigmatiseeritakse ja põlatakse puudega ja kehalise anomaaliaga inimesi.

Lapse operatsiooniks on neil vaja 100 000 – 500 000 juaani (15 000 – 90 000 eurot), lootes selle summa saada nii oma kogumise kui annetuste abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles