Pildid: 75 sõjapõgenikust naist pääses Liibanonis seksiorjusest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Liibanoni rannikulinnas Jouniehis paljastus šokeeriv inimkaubanduse juhtum, milles olid ohvriteks Süüriast ja Iraagist põgenenud naised.

Sõjapõgenikest naistele lubati, et nad saavad tööd Liibanoni söögikohtades, kuid tegelikult tehti neist seksiorjad, edastab The Guardian.

Liibanoni politsei andmetel elas kolmekordses Chez Maurice hotellis mitu aastat 75 naist, kes olid vangistatud ja pidid seksiteenuseid osutama. Iga naise eest said inimsalakaubandusega tegelejad umbes 2000 dollarit.

«Inimkaupmehed otsivad peresid, kellel on raske toime tulla ja kus noortest naistest tahetakse vabaneda. Süüria ja Iraagi maapiirkondades on sõdade tõttu palju selliseid peresid,» selgitas Liibüa politsei esindaja Joseph Mousallam.

Politsei andmetel sunniti naisi rohkem kui kümme korda päevas seksima, neid peksti, piinati ja neid karistati elektrilöökidega.

Naised teenisid ühe seksikorra eest 30 – 70 dollarit, vaid jootraha jäi neile, enamiku summast pidid nad andma kupeldajatele.

Naise elu- ja töökohaks olnud maja aknad olid musta värviga üle värvitud, mille tõttu nägid nad oma vangistuse ajal minimaalselt päikesevalgust. Meesvalvurid valvasid maja väljas, naisvalvurid sees, samas kontrollides vangistatud naiste iga liigutust.

Naisvalvurid karistasid seksiorje selle eest, kui nad ei vastanud kliendi maitsele, said liiga vähe jootraha või nende välimuses oli midagi kummalist.

Need naised, kes keeldusid seksiorjaks hakkamast, esmalt vägistati kupeldajate poolt, siis peksti ja siis sunniti klientidega olema mitmes kaitsmata vahekorras.

Naised pääsesid majast välja vaid erijuhtudel, milleks olid tavaliselt käigud abordikliinikusse.

Liibanoni politsei teatel tegi neile naistele aborte Põhja-Beirutis asuv kliinik ja sealne tuntud abordiarst Riad Bulos, kes sai iga sellise abordi eest 200 – 300 dollarit.

Kinnitamata andmetel tegid naised nelja aastaga  ligi 200 aborti.

Lisaks said seksiorjad mitmeid suguhaigusi, mida nad samuti seal haiglas ravimas käisid ning neil tekkisid päikese puudusest nahaprobleemid.

«Need 75 naist päästeti sõna otseses mõttes orjusest, sest neil naistel ei olnud enam õigust oma keha ega otsuste üle,» nentis Moussalam.

Naised olid põgenemist ette valmistanud ja see õnnestus neil tänu aprillis olnud pühadeperioodile, mil valve oli nõrgem.

Kolmel naisel õnnestus sõita bussiga Lõuna-Beirutisse, nad paljastasid nendega juhtunu bussijuhile, kes politsei kutsus.

Liibanoni politsei on nüüdseks arreteerinud 23 inimest, keda kahtlustatakse inimsmugeldamises, füüsilises ja psüühilises piinamises, vangistamises ja prostituudiks sundimises. Kinni võeti ka neile naistele aborte teinud arst, sest Liibanonis on abort keelatud.

Liibanoni võimud paigutasid orjusest pääsenud naised turvakodudesse, kus nad saavad psühholoogilist ja meditsiiniabi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles