Valitsev Eesti meister Sander Aadusaar: Eesti golfar võib Tokio olümpiale jõuda küll

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile, 1. mail toimus Niitvälja Golfiklubis Eesti Golfi Liidu pressikonverents, kus võtsid sõna liidu president Marko Kaljuveer, kes kõneles hooaja eesmärkidest, video vahendusel EGL-i peatreener Timo Karvinen, kes juhib tulevikuprojekti TEAM 2020 ning üks meie liidermängijatest Sander Aadusaar, kellel on möödunud aastast ette näida mitmeid meistritiitleid ja kes jagas oma uue hooaja eesmärke.

Foto: Edmond Mäll

Eesti parim golfimängija Sander Aaduaar ütles, et eestlane võib Tokio olümpiale pääseda küll, mis peetakse aastal 2020.

«Miski pole võimatu, tööd on vaja teha,» sõnas sel aastal Hispaanias kahel järjestikusel võistlusel 66 lööki mänginud valitsev Eesti meister. 

Foto: Edmond Mäll

President Marko Kaljuveer nimetas ühe olulise eesmärgina golfi populariseerimist — aasta lõpuks peaks klubide liikmete arv ulatuma 3000 golfarini, aastaks 2020 aga kümne tuhandeni. «Sel aastal tahame saada suuremaks, kui oleme seni olnud,» ütles president, kelle arvates võiks golfareid iga aastaga lisanduda 10-15%.

Marko Kaljuveer lisas, et alaliit lõi uue projekti TEAM 2020, mille peaeesmärk on, et esimene Eesti golfar  jõuaks 2020. aastal Tokio suveolümpiamängudele. TEAM 2020 koosneb kolmest grupist, kuhu kuuluvad Eesti paremad täiskasvanud, U18 ja U15 mängijad.

Foto: Edmond Mäll

Golfiliidul on suured plaanid saavutus- ja noortespordis ja seda nii meeskondlikel Euroopa meistrivõistlustel, maailmameistrivõistlustel 40 parima hulka pääsemises kui ka TEAM 2020 osas, mis tähendabki Eesti golfimängijate ettevalmistusprogrammi suurteks tiitlivõistlusteks ja Tokio suveolümpiamängudeks.

«Eesti golf on täna väga noor,“ütles Kaljuveer. „Eelmisel aastal Eesti mv-stel teiseks tulnud Carl Hellat ja kolmandaks tulnud Mattias Varjun on mõlemad 15. aastased ja see on üsna realistlik siht.» arvas Kaljuveer ja lisas, et eesmärgid peavadki kõrged olemad, muidu pole mõtet üldse tippsporti teha.

Foto: Edmond Mäll

Heade uudiste seas oli märkimisväärne see, et alates aprillist on Eesti Golfi liidu peatreener Timo Karvinen, kes on aastatel 2011 – 2014 juhendanud Šveitsi koondist ning ehitanud üles Šveitsi rahvusliku golfi programmi.

Pressikonverentsiga samal ajal juhtus Niitväljal sündmus, mida võib pidada eriliseks ja ergutavaks — mängija Ain Adamson lõi rajal Hole in one!

VAATA GALERIID JA VIDEOT! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles