Video: Himaalajast leiti 16 aastat tagasi kadunuks jäänud alpinisti ja kaameramehe surnukeha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alex Lowe
Alex Lowe Foto: Wikipedia.org

Himaalajast leiti 16 aastat tagasi kadunuks jäänud ameeriklasest tippmägironija ja ta kaameramehe surnukeha.

Mägironija Alex Lowe`i lese teatel leidsid surnukehad Tiibeti 7887-meetriselt Shishapangma mäelt laskunud kaks mägironijat paigast, kus liustik oli sulanud ja osaliselt inimjäänused paljastanud, edastab foxnews.com.

Mägironijate David Gottleri ja Uli Stecki kirjelduste järgi arvab endine mägironija Conrad Anker, et tegemist on Alex Lowe`i ja kaameramees David Bridgesiga, kes jäid 1999. aasta oktoobris lumelaviini kätte.

Maailma kõrguselt 14. mäel roninute meeskonda kuulus siis ka Anker, kes pääses katsumusest eluga.

«Alex ja David kadusid, nad jäätusid ajas. Elu on 16 aasta võrra edasi läinud ja nüüd lõpuks nad leiti, oleme selle eest tänulikud,» teatas Alex Lowe`i lesk Jenni Lowe-Anker.

Naine abiellus oma mehe sõbra ja kaasmägironija Conrad Ankeriga 2001. aastal. Nad elavad USAs Montanas Bozemantis, kus juhivad koos Alex Lowe´i mälestuseks loodud heategevusfondi.

Ankerite sõnul sulges surnukehade leidmine nende jaoks ühe peatüki ja tõi hingerahu.

Conrad Anker sõnas meediale, et ta ei ole näinud surnukehadest fotosid, kuid ta on veendunud, et tegemist on Lowe`i ja Bridgesiga.

«Ned leiti teineteise lähedalt, ühel oli sinine, teisel punane North Face seljakott, mõlemal kollased Koflach ronimissaapad. Nad olid sellel mäel põhimõtteliselt kahekesi,» sõnas Anker.

40-aastasena hukkunund Lowe`i peeti ja peetakse seni läbi aegade üheks paremaks mägironijaks.

Ta kandis hüüdnime Lungs With Legs (Jalgadel kopsud) just oma vastupidavuse ja jõu tõttu, mis olid rasketes mäestikuoludes suurepärased omadused.

Lowe jõudis kaks korda maailma kõrgeima mäe Džomolungma tippu ning ronis veel teistel kuulsatel ja rasketel mägedel.

1995. aastal päästis ta Alaskal McKinley mäel ronides viie kaasmägironija elu.

Coloradost Aspenist pärit ja 29-aastasena hukkunud Bridges oli samuti mägironija, kuid ta suutis seda teha koos kaameraga, et jäädvustada kaaslaste teekonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles